Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Iris heeft haar eigen kapperszaak: ‘Af en toe krijg ik een carte blanche’

Door Joost Verdult 13 december 2019

Sommige combinaties zie je niet snel aankomen, maar als je ze ontdekt dan passen ze verrassend goed bij elkaar. Het is kapperszaak Het Haarministerie die onder één dak zit met restaurant Het Ministerie van Eten en Drinken aan de Zuidzijde Haven. Iris Wittebrood (30) staat als minister aan het hoofd van haar eigen ministerie. Als volksvertegenwoordiger van het kapsel neemt zij de haren van mannen, vrouwen en kinderen in haar eigen salon onder handen.

De kapsalon van Iris en het restaurant mogen dan wel naamtechnisch in hetzelfde straatje vallen, het zijn aparte bedrijven die eerder goede buren zijn dan huisgenoten. “Het is al eens eerder verkeerd in de media terechtgekomen, maar wij zijn dus aparte bedrijven”, zegt ze met een lachende ondertoon. “Zie het als een bedrijfscollectief. Samen met Het Ministerie van Eten en Drinken is het idee van een kapsalon tot stand gekomen. Het woord blending omschrijft het beste waar we naar opzoek waren. Een uniek concept wat nog niet eerder gedaan was.”

Cocktailavonden na het knippen

Vanaf augustus dit jaar heeft Iris de deuren van haar kapsalon op de Kaai geopend. In die paar maanden dat ze haar eigen onderneming runt, beleeft ze meer dan dode puntjes knippen. “Van knipavondjes die eindigen in een cocktailavond bij het Ministerie van Eten en Drinken tot een carte blanche krijgen van een klant om zelf een creatie te maken van het haar. Ik heb ondertussen al veel leuks meegemaakt”, geeft ze aan. “Ook de Ladiesnight met meer dan zestig vrouwen was een succes, en dat voor de eerste keer!”

(Tekst loopt verder onder de foto)

het haarministerie Ministerie van eten en drinken restaurant
Zowel Het Haarministerie als Het Ministerie van Eten en Drinken zitten in hetzelfde pand. Foto: Jurgen Kwisthout

De opening van de salon

Via Het Ministerie van het Eten en Drinken hoorde Iris dat er nog een ruimte vrij was voor een ondernemer. De Bergse voelde zich als geroepen en liet in haar eigen woorden ‘een droom uitkomen’. “Het was vooral de historische en fanatische locatie aan de Zuidzijde Haven die mij trok”, vertelt ze. Toch brengt het starten van een onderneming volgens de kapster van Het Haarministerie zeker in het begin verrassingen met zich mee. “Wat ik heb onderschat in het begin is de hoeveelheid werk dat erbij komt kijken als je een onderneming opstart. Je moet echt álles regelen.”

Zichzelf bewijzen

Wat er zo leuk is aan het ondernemerschap? Iris weet het goed te verwoorden. “Het leuke aan het hebben van een eigen bedrijf, is het werken onder eigen vlag”, legt ze uit. “Het is nu aan mij om mezelf te bewijzen en die uitdaging vind ik geweldig. Daarbij kan ik veel sneller mijn eigen koers varen en inspringen op nieuwe trends en ontwikkelingen. Ik kan innoveren en creëren zoals ik dat wil.”


Meer over Het Haarministerie ontdekken?

Het Haarministerie kappers

Vandaag gesloten

Zuidzijde Haven 39, Bergen op Zoom

Bekijk meer:kappers

Lees meer:

Daan Computerservice ondernemer uitgelicht

Daan heeft een eigen ict-zaak: ‘Op straat word ik steeds vaker herkend’

Telefonie bij De Hollandsche Tuyn, het internet bij fietsenzaak Kees de Mooij of de website van Marc...
Lotje Store winkel vierkantje kleding

Charlotte heeft een kledingzaak in het centrum: ‘Voor nieuwe must haves ga ik naar Parijs’

Na het eeuwig hunkeren naar nieuwe trends op het gebied van vrouwenkleding wist Charlotte Prop (31) ...
Mies en Koos van MeesterMaker

Koos en Mies hebben bijzonder werk: ‘We bouwden een vliegtuig om tot bed & breakfast’

Een eigenzinnige meubelmakerij met oog voor detail, dat is hoe Koos en Mies van MeesterMaker hun bed...

adv.