Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tennisclub kreeg bladzuigmachine van Rabobank: ‘De gemeente stopte met onderhoud, dus moesten we het zelf doen’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 11 september 2020
Clubs en verenigingen in de gemeente Bergen op Zoom zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekken waar je samenkomt, elkaar leert kennen en waar je jezelf kan zijn. Met Rabo ClubSupport wil Rabobank in hen investeren. Halsterse Tennis Vereniging was al eerder een van de geluksvogels die een helpende hand kreeg van de welbekende bank. 

Door te investeren met kennis, netwerk en financiële middelen wil de Rabobank clubs en verenigingen in Nederland sterker en toekomstbestendig maken. 

Bladzuigmachine dankzij Rabobank

Zo ook de Halsterse Tennis Vereniging. “De laatste keer dat we meededen hebben we een zuigmachine gekocht en vergoed gekregen door de Rabobank”, geeft voorzitter Marco van Elzakker aan. Aan de rand van de tennisbaan staan de bomen rijendik. Waar het in de zomermaanden een mooi gezicht is, zorgen de vallende bladeren in het najaar voor een dikke laag groenafval. “Doordat de gemeente is gestopt met het onderhoud, moeten we het park zelf schoon houden. Om die reden hebben we de zuigmachine gekocht.” 

(Tekst loopt verder onder de foto)

 Rabo ClubSupport Halsterse Tennis Vereniging rabobank
Foto: Halsterse Tennis Vereniging

Ook zonnepanelen met hulp van de Rabobank?

De Halsterse Tennis Vereniging heeft de bladzuigmachine dan wel in het bezit, toch denken ze al aan het volgende project dat ze dankzij Rabo ClubSupport willen realiseren. “In oktober gaan we op eigen initiatief de lampen vervangen voor led-verlichting”, vertelt de voorzitter van de club. “Graag zouden we ook nog zonnepanelen plaatsen om onszelf van stroom te voorzien. Mogelijk kunnen we die panelen laten draaien met steun van de Rabobank. Daarom doen we weer mee aan Rabo ClubSupport.”

Buurtfunctie van de club

De Halsterse Tennis Vereniging (HTV) is met ongeveer zevenhonderd leden, waarvan tweehonderd jeugdleden, een aanwinst voor de omgeving te noemen. Tijdens het seizoen worden er verschillende evenementen georganiseerd waar de leden aan mee kunnen doen. De open toernooien, clubkampioenschappen en jeugdwedstrijden zijn daar voorbeelden van. Daarnaast organiseert de club ieder jaar activiteiten voor basisschoolleerlingen waardoor ze kennismaken met de tennissport en de vereniging. Dat is dus leuk voor de club én voor de buurt.

Er kan nog veel meer

Je leest het: door de bijdrage van Rabo ClubSupport heeft de Halsterse Tennis Vereniging een bladzuigmachine kunnen kopen. Maar met de hulp van de bank kan er nog veel meer! Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis en gezond eten in de kantine.

Schrijf jouw club of vereniging in!

Denk je nu: dat wil ik ook wel voor mijn cluppie? Dat kan! De inschrijving van Rabo ClubSupport voor 2020 is geopend. Let op: om mee te doen, moet jouw stichting of club klant zijn bij de Rabobank. Via jouw lokale Rabobank ontvang je een uitnodiging. Als je eenmaal staat ingeschreven, is het zaak om zoveel mogelijk stemmen te werven. De bijdrage die je ontvangt is namelijk afhankelijk van het aantal stemmen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je club of vereniging hier meteen in.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport banken

Bekijk meer:banken

Lees meer:

tafeltennisvereniging het markiezaat tafeltennissen

Na een avond tafeltennis even blijven borrelen: ‘Ook gezelligheid vinden we belangrijk’

Een hele dag achter je laptop zitten of op moeten letten in de klas kan flink vermoeiend zijn. Niets...
col du kragge mountainbike mountainbiken mountainbikeroute bergen op zoom

[video] Crossen door de Bergse bossen: zo ziet de mountainbikeroute eruit

Er zijn twee bezigheden waar veel Bergenaren hun plezier uithalen. Vastenavend vieren en fietsen. En...
abel amata voetballers bergen op zoom

Schwalbe! Deze 8 x (oud-)voetballers komen oorspronkelijk uit Bergen op Zoom

Dat wij in Bergen op Zoom best goed kunnen voetballen, is voor ons niets nieuws. Niet gek, met een b...

adv.