Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De zorg in Bergen op Zoom heeft nú medewerkers nodig en jij kunt helpen

Aangeboden door Extrahandenvoordezorg.nl 19 november 2020

Door corona is de vraag naar extra handen in de zorg heel groot. Ook in de regio Bergen op Zoom is het een uitdaging. Wil jij iets betekenen voor de zorg? Meld je dan aan bij extrahandenvoordezorg.nl.

Op dit moment zijn zorginstanties op zoek naar verpleegkundigen, verzorgenden en oud-zorgmedewerkers. Ook als je diploma verouderd is of je BIG-registratie verlopen, kun je helpen. Al veel gedreven (oud-)zorgmedewerkers gingen je voor. Houd er rekening mee dat je mogelijk niet meteen aan de slag gaat. Bij stijgende vraag om hulp is de kans groot dat jij van belang bent!

Hoge druk

Het tekort aan personeel legt veel druk op medewerkers in de zorg. Breekt corona bijvoorbeeld uit bij een verpleeghuis in Bergen op Zoom en raken medewerkers besmet? Als er niemand is om hen te vervangen, kan het zijn dat een afdeling moet sluiten. 

Tijdelijk of blijvend

Via extrahandenvoordezorg.nl wordt zorgpersoneel tijdelijk ingezet tijdens noodsituaties. Je helpt mee zolang het nodig is, maar misschien wil je ook daarna werken in de zorg. Via het initiatief zijn in Brabant al meer dan vijfhonderd mensen ingezet. Een derde van de ingezette medewerkers is na de eerste golf blijven werken bij de instantie.

Jouw wensen

Bij de inzet houdt de organisatie rekening met je persoonlijke situatie, eerdere ervaring en de branche waarin je wil werken. Wil je liever geen coronapatiënten verzorgen? Dan zijn er andere zorginstellingen waar ze jouw hulp goed kunnen gebruiken.

Ook zonder diploma aan de slag

Heb je nog geen ervaring in de zorg en wil je toch helpen? Je kunt je op de site aanmelden voor een digitale training via de Nationale Zorgklas. In een paar dagdelen leer je de basiskennis die voldoende is om voorgesteld te worden bij een zorgorganisatie. Al ruim achthonderd Brabanders hebben zich aangemeld via dit opleidingssysteem, zodat zij een handje kunnen helpen.

Stichting Transvorm

Extrahandenvoordezorg.nl is een breed, niet-commercieel samenwerkingsverband van brancheorganisaties, vakbonden, regionale werkgeversorganisaties, stichting Extra ZorgSamen en het ministerie van VWS. Het extra handen-punt van werkgeversorganisatie Transvorm verbindt in Brabant vraag en aanbod.

Wil jij je inzetten om de zorg in Bergen op Zoom of een gemeente in de omgeving te helpen? Fijn! Meld je aan via onderstaande oranje knop ‘Ik wil helpen’.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Extrahandenvoordezorg.nl. Meer over Extrahandenvoordezorg.nl ontdekken?

Extrahandenvoordezorg.nl

Lees meer:

coronavirus thuiswerken bergen op zoom maria ommegang ambulance

Op naar het ziekenhuis! Terug in de tijd met de ambulance in Bergen op Zoom

Is er hoge spoed en moet je naar het ziekenhuis? Gelukkig schakel je dan een ambulance in. Want je m...
Brandweer brandweerwagen vuur brand hulpdienst rood rijden

MAG DAT: door rood rijden als er een politieauto, brandweer of ambulance achter je rijdt?

Door rood rijden, dat mag natuurlijk niet. Maar wat moet je doen als je in de weg staat of voor een ...
brand peperbus brandweer bergen op zoom

In vuur en vlam: zo zag de Brandweer van Bergen op Zoom er vroeger uit

Wie komt er als je kat in de boom zit of de braadpan met gehaktballen vlam vat? De brandweer! Deze s...

adv.