Bij deze bedrijven mag jij binnenkijken!

Door Irma van Schaijk 13 maart 2019

Je bent op zoek naar een nieuwe baan, een stageplek, vrijwilligerswerk of ben je gewoon nieuwsgierig? Dan is dit een mooie kans om binnen te kijken bij je favoriete bedrijf. Een zorgboerderij bijvoorbeeld, een basisschool of bouwopleiding. En onze absolute favoriet: bij Dintelkat, een rusthuis voor bejaarde katten.

In de week van maandag 1 t/m zaterdag 6 april zetten ruim 80 bedrijven en organisaties op de Brabantse Wal hun deuren wagenwijd open. Je kunt je al aanmelden.

Kansen

Het vinden van juiste vacatures, leerwerkplekken of stageplaatsen is niet altijd even gemakkelijk. Kijk Binnen bij Bedrijven is een extra kans om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Op de website staat vermeld wat de bedrijven en organisaties te bieden hebben. Belangstellenden kunnen zich oriënteren, een bedrijf of organisatie bezoeken en op een heel laagdrempelige manier vrijblijvend kennis maken met een werkgever. De kennismakingen bieden volop kansen voor een vervolg.

Scholieren

Scholieren kunnen deze kans benutten om een interessante praktijkopdracht te scoren. Bovendien is het voor hen heel motiverend om eens binnen te kijken, te weten welke mogelijkheden er zijn na hun studie en inzicht te krijgen in verschillende functies. Ze kunnen op eigen gelegenheid aanmelden of informeren naar mogelijkheden via de school.

Vrijwilligers en belangstellenden

Kijk Binnen bij Bedrijven is er ook voor hen die op zoek zijn naar een (nieuwe) invulling van vrijwilligerswerk en voor hen die uit pure belangstelling graag binnenkijken. Prettig om eens de sfeer te proeven en meer te weten over het reilen en zeilen.

Bedrijven

Het gaat om bedrijven en organisaties uit de drie Brabantse Wal gemeenten, Steenbergen, Woensdrecht en Bergen op Zoom. We noemen er een paar: Bouwmensen, Dintekat, Fablab, Familyland, Hoeve Kakelbont, gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen, S&L Zorg, Landgoed De Hertgang, tanteLouise en Hoeve Kakelbont. Kijk hier voor alle bedrijven.

Inschrijven

Belangstellenden kunnen zich hier inschrijven. Daar ‘presenteren’ alle bedrijven en organisaties die mee doen zich met een korte beschrijving en ook staat vermeld op welke momenten je in de week van 1 tot en met 6 april welkom bent om een kijkje te komen nemen. Bezoekers kunnen een of meerdere bedrijven kiezen. Het is gratis. Tot 31 maart kunnen ook bedrijven en organisaties zich nog aanmelden.

Meer mensen aan het werk

Kijk Binnen bij Bedrijven is een initiatief van netwerkorganisatie Samen in de Regio en het Werkcentrum Brabantse Wal.

Lees ook:

zorghuys steenbergen

Adrie, Riet en Conny zijn van groot belang voor ’t Zorghuys: ‘Het is een roeping’

Als Daar in dat kleine café aan de haven door 't Zorghuys klinkt en alle bewoners zingen mee, kan Ad...
dumphal

De Bergse Dumphal: zo begon het allemaal

De Bergse Dumphal kennen we allemaal. Een mooi familiebedrijf, in een nog bijna nieuw pand, met een ...
eveline yanantin alpaca

Alpaca-lovers opgelet! Eveline verkoopt sjaals van echte alpaca-wol

De Bergse Eveline Vente woonde een tijd in Bolivia. Daar leerde ze Nona kennen, een bijzondere, ster...

 

adv.