Apart! Deze bijzondere trends komen tegenwoordig voor in de uitvaartwereld

Aangeboden door Uitvaartverzorging Marius Terol 8 mei 2019

Naar de eeuwige jachtvelden vertrekken, de pijp uitgaan of het tijdelijke met het eeuwige verwisselen. Hoewel het bij een verjaardag niet het meest favoriete onderwerp is, is het wel belangrijk om erover na te denken. Want stel je eens voor: jijzelf of een geliefde komt te overlijden. Weet jij dan wat er mogelijk is op het gebied van uitvaart? Wij zochten het voor je uit.

Je zou het misschien niet verwachten, maar zelfs in de wereld van de uitvaart zijn er trends. Tegenwoordig is er een stuk meer mogelijk dan een plakje cake en een bakje koffie. Volgens Marius Terol van Uitvaartverzorging Marius Terol kan je een afscheid daardoor persoonlijker en bijzonderder maken dan jaren geleden. Samen met zijn vrouw Suleika ontzorgt hij mensen in de moeilijke fase van hun leven. “Ik noem mijzelf ook eerder een inspirator dan een uitvaartondernemer”, zegt de man. “De mensen bepalen hoe een uitvaart eruit komt te zien, ik maak het vervolgens mogelijk. Daardoor zit je niet per se vast aan een traditioneel afscheid.”

Bier met bitterballen

Uitvaartverzorging Marius Terol
Marius en Suleika Terol van Uitvaartverzorging Marius Terol. Foto: Uitvaartverzorging Marius Terol

De uitvaartwereld is dus trendgevoelig en de mogelijkheden zijn oneindig. Maar waar moeten we dan aan denken? “Wil je geen koffie en cake, maar een pilsje met bitterballen? Dan kan dat”, vertelt de inspirator. “Wanneer het nog iets te vroeg is voor een borrel, kan je ook kiezen voor andere lekkernijen zoals bonbons. Naast het eten en drinken, zien wij dat een uitvaart er in het algemeen anders uit komt te zien. Mensen personaliseren een afscheid steeds vaker met foto’s, video’s of live muziek”, geeft Marius aan.

Het leven vieren

Dus stel je voor: een groot festivalliefhebber is helaas van ons heengegaan. Dan is het dus mogelijk om met een pilsje te proosten op het leven, terwijl er een band speelt. Volgens de man achter Uitvaartverzorging Marius Terol is dat de moraal van het verhaal: het leven mag gevierd worden. “Vroeger stonden mensen meer stil bij een kort ziektebed van iemand”, gaat hij verder. “Dan stond een afscheid bijna helemaal in het teken van het ziek-zijn. Wat ik nu merk, is dat mensen stilstaan bij de hele levensloop van een persoon. Er mag worden gevierd dat iemand heeft geleefd.”

Uitvaart op de voetbalclub

Zoals Marius al aangaf: de mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos. Want wil je een uitvaart regelen? Dan zit je niet meer vast aan een uitvaartcentrum of gebedshuis. De kist kan je volgens de uitvaartondernemer neerzetten waar jij dat wilt. “Als iemand al zijn vrije tijd besteedde op zijn favoriete voetbalveld, dan houd je toch gewoon de uitvaart in de kantine van de voetbalclub”, gaat hij verder. “Zo hebben wij ook wel eens een uitvaart in de natuur verzorgd; een prachtige omgeving voor een afscheid. En waarom ook niet? Het is maar net zoals jij dat wilt.”

Mogelijkheden

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden of kan je zelf wel wat hulp gebruiken? Bij Uitvaartverzorging Marius Terol helpen ze je op een persoonlijke manier. Zo weet je zeker dat je geliefde herdacht wordt, zoals hij of zij écht was.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Uitvaartverzorging Marius Terol. Meer over Uitvaartverzorging Marius Terol ontdekken?

Uitvaartverzorging Marius Terol uitvaartcentra

Nu openHele dag

Wassenaarstraat 25, Bergen op Zoom

Bekijk meer:uitvaartcentra
marius en suleika

Marius Terol stapt na één telefoontje van zijn korte broek in een pak

Gek, maar waar! Zo stapt Marius Terol in zijn korte broek bij ons binnen voor het interview. Best lo...

adv.