Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Frank van kapperszaak Hair Jolie: ‘Het is frustrerend dat veel cowboys gewoon doorgaan’

Door Joost Verdult 8 april 2020

Haar kleuren, een frisse coupe of de tondeuse eroverheen: de kapsalons horen tot de zaken waar we door de coronacrisis even niet terecht kunnen. De Bergse kapperszaak Hair Jolie ondervindt ook dat probleem. Hoewel de zaak op een laag pitje doordraait, zet eigenaar Frank de Groot alles op alles om zijn klanten op alle mogelijke manier te helpen.

Zo goed als het kan, probeert Frank en zijn team de klanten te helpen. “Voor onze vaste klanten hebben wij een uitgroeiservice”, geeft de eigenaar van de Bergse kapperszaak aan. “Dat gaat puur om de kleine uitgroei, wanneer bijvoorbeeld grijze haren weer tevoorschijn komen. Mensen kunnen dat dan vrij simpel zelf doen. We geven een pakket mee dat alles omvat. Van handdoek tot bakjes en de kwasten: alles zit erbij.”

Omzet tot nul

De Bergse kapperszaak aan de Antwerpsestraat zal volgens Frank niet zomaar omvallen. Maar hoe langer de situatie duurt, des te lastiger het volgens hem wordt. “Dit moet niet tot de zomer duren”, geeft hij aan. “We worden goed geholpen door onze leverancier en de bank, alleen zie je de omzet tot nul komen. Ook moeten tien meiden betaald worden. Negentig procent wordt daar wel van gecompenseerd, maar het gaat toch om duizenden euro’s per maand die we mislopen. We zijn niet bang voor de toekomst, maar het zijn gekke toestanden.”

Band met de klant

Door na de coronacrisis tijdelijk meer koopavonden te draaien en momenteel vouchers te verkopen die op een later moment ingezet kunnen worden, hoopt Frank toch wat extra inkomsten binnen te krijgen. Toch zijn de vouchers en de uitgroeiservice meer dan een financiële oplossing. “Het gaat niet om het geld, dat is een druppel op een gloeiendhete plaat”, zegt Frank. “Op deze manier proberen we toch de band met de klanten levend te houden.”

Cowboys in kappersland

Naast het coronavirus heeft Frank nog iets waar hij onaangenaam verrast door is. “Veel thuiskappers gaan in deze tijd gewoon door”, vertelt hij. Het is een klein wereldje en voor veel ondernemers is het frustrerend dat er een heleboel cowboys zijn die doorgaan. Je merkt dat het kappersland steeds meer versnipperd raakt. Een kapsalon met veel personeel is van een uitstervend ras. Die zie je steeds meer verdwijnen.”


Meer over Hair Jolie ontdekken?

Hair Jolie kappers

Gesloten12:00 - 21:00

zuidsingel 2, Bergen op Zoom

Bekijk meer:kappers

Lees meer:

Harmonie Kolping's Zonen

Harmonie Kolping’s Zonen speelt online het Merck Toch Hoe Sterck om jou te steunen

Bergen op Zoom is een stad van muzikanten. Maar hoe doe je dat in coronatijd? Net zoals voetbal, is ...
leutneutbon leutneutbonnen gemaakt 2020 ohan Enschedé Amsterdam bv

Doneer jouw leutneutbonnen aan de Bergse horeca: Gif vor Berrege

Het is fijn om te zien hoe Bergenaren in actie komen om elkaar door deze coronaperiode heen te helpe...
park hooikoorts natuur water eenden meer natuur winter bomen noordgeest

Niezen door hooikoorts of corona: dit adviseert het RIVM aan Bergenaren met klachten

Zit je lekker op je balkon of in je tuin, krijg je een niesaanval. Door de warme temperaturen komen ...

adv.