Alles wordt duurder: 4 x zo verlaag je makkelijk je maandlasten

Aangeboden door Van Bruggen Adviesgroep Bergen op Zoom

Mirjam, Yvonne en Maurica (v.l.n.r) van Van Bruggen Adviesgroep Bergen op Zoom | Eigen beeld

Je kunt er niet omheen: de energiekosten stijgen de laatste tijd enorm, brandstof wordt duurder en voor je boodschappen betaal je ook meer geld. Wil je dat minder hard in je portemonnee voelen, dan heeft financieel adviseur Yvonne van Gils van Van Bruggen Adviesgroep Bergen op Zoom een aantal tips voor je.

De hypotheekrentes zijn nog steeds historisch laag, maar zitten ook weer in de lift. ”Sinds januari zijn de rentes anderhalf procent gestegen”, vertelt Yvonne. ”Veel mensen komen langs op ons kantoor voor een persoonlijk en onafhankelijk advies.”

Van Bruggen Adviesgroep Bergen op Zoom is een jaar geleden verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Antwerpsestraat, aan de rand van het centrum. Het team bestaat uit financieel adviseurs Yvonne van Gils, Maurice Meesters, en sinds kort, financieel adviseur Mirjam Mattheussens.

1. Duurzamer wonen

Wil je je maandlasten verlagen? Dan is duurzamer wonen een goed idee! Door je woning te isoleren bespaar je op energieverbruik. Er gaat in de winter geen warmte meer verloren via het dak, de ramen, de vloer of de muren. Zo bespaar je een hoop geld. Daarnaast houdt goede isolatie van je dak, buitenmuren en isolatieglas in de zomer de warmte beter buiten. Win-win!

Ook een goede manier om je woning te verduurzamen: zonnepanelen of een warmtepomp installeren. Dit soort energiebesparende maatregelen kun je meefinancieren in de hypotheek. Die investering betaalt zich snel terug, want de extra kosten van de hypotheek zijn vaak lager dan extra energiekosten. Bij Van Bruggen Adviesgroep Bergen op Zoom kunnen ze je er alles over vertellen.

2. Hypotheekrente vastzetten

”Natuurlijk weten we niet wat de hypotheekrente doet in de toekomst”, zegt Yvonne. Maar door een rente nu vast te zetten, verklein je het risico als de rentes blijven stijgen en heb je langer zekerheid over de hoogte van je hypotheeklasten.”

Tip van Yvonne: ”Laat de maandlasten bij verschillende rentevaste periodes (de afgesproken periode dat de rente gelijk blijft) op een rij zetten. Kijk hierbij ook naar de aflossing. Bij een lagere rente los je namelijk sneller af dan bij een hogere rente. Bij Van Bruggen Adviesgroep Bergen op Zoom kunnen we ook laten zien wat er met je maandlasten gebeurt als aan het einde van de rentevaste periode de rente op dat moment 2 of 3 procent hoger staat. Vervolgens maken we samen een weloverwogen keuze over je rentevaste periode.”

3. Rente-opslag verlagen

Heb je een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan kun je misschien de rente-opslag verlagen. Bij een NHG-vrije hypotheek is de rente inclusief een opslag. Deze rente-opslag is afhankelijk van de waarde van de woning.

Yvonne: ”Als de waarde van de woning verandert, bijvoorbeeld door extra aflossing en/of waardestijging, bestaat de kans dat de rente-opslag verlaagd kan worden met ongeveer één tiende – of meer. Dat klinkt weinig, maar een daling van 0,2 procent op een hypotheek van 250.000 euro, betekent een jaarlijkse bruto rentebesparing 500 euro.”

4. Oversluiten

Stel je hebt al een hypotheek, maar wilt toch profiteren van de – nu nog – relatief lage rente. Dan is oversluiten een goede optie. Maar let op: als je dit via je huidige geldverstrekker doet, moet je vaak een boete betalen. ”Al loop je dit bedrag na verloop van weer tijd in, omdat je maandlasten naar beneden gaan”, legt Yvonne uit.

Sommige hypotheekverstrekkers bieden rentemiddeling aan. ”Hierbij kijkt men naar het gemiddelde van de oude en nieuwe rente. In vergelijking met oversluiten, betaal je een iets hogere rente. Het voordeel: je hoeft de boete niet in één keer te betalen, want deze wordt verwerkt in de nieuwe rente.”

Je kunt ook overstappen naar een andere geldverstrekker. “Je hebt dan extra kosten – zoals de kosten voor een financieel adviseur, taxateur of notaris – maar die compenseer je weer als de rente bij die andere geldverstrekker een stuk lager ligt.”

Gratis oversluitcheck

Hoe fijn zou het zijn als je voortaan elke maand veel minder kwijt bent aan je hypotheek? Wil jij weten hoeveel je kunt besparen? Doe dan snel de gratis oversluitcheck bij Van Bruggen Adviesgroep Bergen op Zoom. Blijkt uit de gratis én vrijblijvende check dat jij kunt besparen op je maandlasten (door bijvoorbeeld jouw hypotheek over te sluiten), dan geeft Van Bruggen Adviesgroep duidelijk van tevoren aan wat de kosten zijn om dit te regelen. En kun je niet besparen? Dan weet je dat je dus helemaal goed zit!

Van Bruggen Adviesgroep Bergen op Zoom

Antwerpsestraat 18, 4611 AH Bergen op Zoom

Nu geopend

Meer informatie

Van Bruggen Adviesgroep Bergen op Zoom

Antwerpsestraat 18, 4611 AH Bergen op Zoom

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “De Bergse kermisfamilie Vallentgoed komt op tv: ‘Veel mensen beseffen niet dat het een bedrijf is’”

De Bergse kermisfamilie Vallentgoed komt op tv: ‘Veel mensen beseffen niet dat het een bedrijf is’

Ga naar “Proost! Dit is het nieuwste bier uit Bergen op Zoom en hier kun je het proeven”

Proost! Dit is het nieuwste bier uit Bergen op Zoom en hier kun je het proeven

dreaqus bier city trip
Ga naar “Hotel De Draak krijgt predicaat hofleverancier: ‘Dit hotel was mijn jongensdroom’”

Hotel De Draak krijgt predicaat hofleverancier: ‘Dit hotel was mijn jongensdroom’

de draak frans hazen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Linnen broek € 9,99”

Linnen broek € 9,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Jurk € 17,99”

Jurk € 17,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Aardbeien van € 2,99 voor € 1,99”

Aardbeien van € 2,99 voor € 1,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “alle damesmode 2+1 gratis € 15,00”

alle damesmode 2+1 gratis € 15,00

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Kersen € 1,99”

Kersen € 1,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Allround stoffeerder bij Van Lent InterDesign”

Allround stoffeerder bij Van Lent InterDesign

 • Van Lent Interdesign
 • Fulltime
Van Lent Inter DesignVan Lent Inter Design

Topper

Ga naar “Projectleider ouderenzorg – regio Bergen op Zoom – 32u-36u – max €4.886,73 bmp”

Projectleider ouderenzorg – regio Bergen op Zoom – 32u-36u – max €4.886,73 bmp

 • TanteLouise
 • Fulltime/Parttime
tanteLouise
Ga naar “Scanmedewerker”

Scanmedewerker

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Teamleider”

Teamleider

 • RAAAK Personeel
 • Fulltime
Ga naar “Quality Engineer”

Quality Engineer

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Krabbenfoor”

Krabbenfoor

 • Van 28 jul t/m 31 jul
krabbenfoor
Ga naar “Popmonument 2022”

Popmonument 2022

 • 10 september 2022
popmonument bergen op zoompopmonument bergen op zoom
Ga naar “Brand Parkies 2022”

Brand Parkies 2022

 • Van 14 jul t/m 18 aug
palm parkies evenementen bergen op zoom augustus
Ga naar “Rommelroute Bergse Plaat”

Rommelroute Bergse Plaat

 • 2 juli 2022
bergse plaat flat wijk binnenschelde