Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wauw, deze winkel heeft een volledige metamorfose gehad én bestaat 25 jaar!

Aangeboden door Het Kookeiland 10 november 2020

Een Arnhemmer die op haar tweeëntwintigste een eigen winkel begint. Dat hadden we nog niet gehoord, totdat we Marloes van der Togt spraken. “Van jongs af aan was dit mijn droom.” Op 11 november bestaat Het Kookeiland 25 jaar. Dit vieren ze met vijfentwintig spetterende aanbiedingen. Dat is nog niet alles, de winkel is ook volledig verbouwd. Wat een transformatie! Kijk je mee?

Het Kookeiland is een walhalla voor Arnhemse kookfanaten. Hier vind je spullen die jouw tijd in de keuken nóg aangenamer maken. Volgens Marloes maakt goed keukenapparatuur echt het verschil. “Goed gereedschap is het halve werk. Cliché maar waar, des te beter het gereedschap is, des te mooier en lekkerder je gerechten zijn.

Betere resultaten en meer plezier

Neem bijvoorbeeld een Scanpan of een pan van Demeyere, deze geven een veel beter resultaat dan een goedkopere pan. Zodat een amateurkok ook een zacht stukje, perfect gegaard vlees uitserveert. Demeyere geeft veertig jaar garantie in totaal. Bij een Scanpan krijg je tien jaar garantie op de anti-aanbaklaag, de kunststof handgreep kan tot 200 graden de oven in. Het kost iets meer, maar dit is het dubbel en dwars waard. Want je boekt betere resultaten, verhoogt je kookplezier, en de spullen gaan oneindig lang mee.

Kok of kookwinkel?

Ze kan het weten, aangezien ze zelf de nodige uren in haar keuken spendeert. “Zo is de winkel ook ontstaan”, vertelt Marloes. “Mijn vader was eigenaar van fotohandel Kramer, hij had deze zaak op zijn beurt ook van zijn vader overgenomen. Ik wilde hetzelfde doen, maar ik voelde er niet zoveel voor om een opleiding voor fotografie te gaan volgen. Koken vond ik helemaal het einde! En zo kwam ik op het idee om een kookwinkel te openen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Zo zag het Kookeiland in de Zwanenstraat er eerst uit.
Zo zag het Kookeiland in de Zwanenstraat er in 2007 uit.

Niet meer hetzelfde

Op 11 november 2020 is het alweer vijfentwintig jaar geleden dat Marloes deze stap zette. Is er veel veranderd? “Nou en of. Inmiddels run ik het Kookeiland samen met mijn man Harm en ik heb twee lieve dochters die regelmatig helpen. Een van hen volgt een grafische opleiding, dat komt soms goed van pas. Ze heeft bijvoorbeeld een prachtig logo ontworpen voor ons vijfentwintig jarig bestaan.”

De Kookwinkel is ook verbouwd. “Ze zijn een maand lang dagelijks aan het verbouwen geweest, maar het resultaat mag er dan ook zijn”, zegt Marloes met opgewekte stem. Ze kon wel wat meer ruimte gebruiken. “Door een muur open te breken, hebben we er een heel stuk bijgekregen. Nu beschikken we eindelijk over een eigen kantoor en een magazijn. Ideaal! Want zo kunnen we overdag altijd op de zaak aanwezig zijn én beter bevoorraden voor onze webshop.”

Tekst gaat verder onder de foto.

En dit is het Kookeiland na de verbouwing. Wat een ruimte hè!
En dit is het Kookeiland na de verbouwing. Wat een ruimte hè!

Verliefd op de keuken

Door de verbouwing is de winkel ruimer, overzichtelijker, strakker en moderner. “We hebben ook een fantastisch kookeiland achterin de zaak. Dit willen we in de toekomst gaan gebruiken voor demonstraties en workshops. Denk aan het geven van advies over apparatuur of workshops van een bakker, chocolatier of professionele kok.”

De tekst gaat verder onder de foto’s

De keuken is ontworpen door Stronati. “Misschien ken je dit nog als Uniantiek? Deze keuken- en meubelmakerij was lang te vinden in de binnenstad van Arnhem. Zij maken fantastische keukens. Ik kwam daar binnen en zei ‘ik wil een Art Deco keuken, kun je dat maken?’ Ze ging deze uitdaging graag aan. Ik ben er zo blij mee!”

Vijfentwintig verschillende aanbiedingen

Wat kunnen we het komende jaar nog meer verwachten van het Kookeiland? “We zijn volop in beweging! Om te vieren dat we vijfentwintig jaar bestaan organiseren we 25 aanbiedingen verspreid over 25 dagen. Dit gaat op 11 november van start. Je vindt de aanbiedingen in onze webshop en natuurlijk ook in onze winkel, sinds de verbouwing is alles coronaproof ingericht. Let op: voor deze aanbiedingen geldt wel op = op. Houd onze website dus goed in de gaten!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Het Kookeiland. Meer over Het Kookeiland ontdekken?

Het Kookeiland winkelen

Gesloten09:30 - 18:00

Zwanenstraat 12, Arnhem

Bekijk meer:winkelen

Vijfentwintig dagen met 25 verschillende aanbiedingen!

Een Arnhemmer die op haar tweeëntwintigste een eigen winkel begint. “Van jongs af aan was dit mijn d...

adv.