Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Waanzinnig Arnhems kersthuis: Aris en Joshua pakken helemaal uit

Door Jolinda van Alfen 24 december 2018

Na de zomer begint het te kriebelen, half november worden de dozen met kerstspullen van zolder gehaald. Het huis van Aris Leenders en Joshua Singadji ademt kerst. Heel veel kerst. En wij mogen binnenkijken in hun Arnhems kersthuis.

Als we de straat waar Aris en Joshua wonen in Arnhem inlopen zien we het al. Veel lampjes en een mooie kerstboom in de tuin. Hoe dichterbij we komen hoe meer we het vermoeden krijgen dat hier niet zomaar een beetje kerstversiering in huis is gehaald. Nee, het huis van het Arnhemse stel is een en al kerst. Natuurlijk horen we de kerstman zingen bij de deurbel en op de mat lezen we al Merry Christmas. Wij worden er blij van!

Aris en Joshua duidelijk ook. Terwijl Aris de keuken, met sfeervolle kerstverlichting en kerstboom, induikt om warme chocomelk voor ons te maken, vertelt Joshua ons wat zij met kerst hebben. “Het is vooral Aris zijn ding, maar ik vind het ontzettend leuk wat hij bedenkt en in huis doet.” Joshua wist eigenlijk meteen wat voor vlees hij in de kuip had toen hij Aris net leerde kennen, 7 jaar geleden. “Ik belde hem of ik langs mocht komen, maar hij gaf aan dat hij de hele hut op de kop had staan. Hij was bezig met de kerstboom. Ik snapte dat niet goed. Hoezo de hut op de kop als je een kerstboom neerzet? Toen ik hier kwam nadat hij helemaal klaar was begreep ik het helemaal.”

Kerstman op de wc

Van voordeur tot toilet, alles is helemaal in kerststijl in huis. We zien zelfs kerstmannen op het wc-papier. “En als je de deur opendoet, zie je de verlichting in de wc van kleur veranderen. Zodra je het licht dan aandoet, hoor je muziek.” In de woonkamer tellen we niet 1, maar 4 grote kerstbomen. “Ik heb er in totaal 9 denk ik.” Dit jaar heeft Aris de kerstbomen voor het eerst aan het plafond bevestigd. “Dat geeft een fijn ruimtelijk effect. We hebben al veel in huis staan nu, maar het is zo nog wel redelijk rustig.”

Gekleurde lampjes in de woonkamer zien we niet, Aris houdt van een klassieke kerststijl. Veel wit, rood en goud. Als we op de bank gaan zitten om alles eens even rustig in ons op te nemen, springt er gezellig een kat bij. “We hebben 5 katten, vandaar ook de speciale kerstmandjes.” Oke, 5 katten en maar liefst 9 kerstbomen, gaat dat wel goed samen? “Ja hoor, ze laten de kerstbomen met rust. Ze lopen gewoon rond als wij met de versieringen bezig zijn, maar het interesseert ze niet echt.”

Natuurlijk willen we weten wat het stel heeft met kerst. Waarom is hun huis zo uitbundig versierd? Aris: “Dat komt door mij. Ik vond het vroeger al leuk om de kerstboom op te tuigen. Maar meer dan 1 boom kwam er bij mijn ouders niet in. Toen ik op mezelf ging wonen, was dat wel anders. In de loop der jaren heb ik steeds meer spulletjes verzameld en bewaard.” Om zijn verzameling uit te breiden struint hij graag outletwinkels af. Joshua: “Dat doet hij meestal met een vriendin. Ze zijn echt koopjesjagers.” Elk jaar ziet het huis er weer anders uit met kerst. Aris: “Ik vind het leuk om weer nieuwe dingen te bedenken.”

Jarig met kerst

Voor Joshua is kerst sinds hij met Aris samen is helemaal speciaal. “Ik ben jarig op tweede kerstdag en dat voelt nu wel bijzonder, nu mijn partner er alles aan doet om het huis heerlijk feestelijk te maken.” Kerst vieren ze graag met familie. “We hebben op kerstavond meestal familie bij ons in huis, doen we een leuk kerstspel. Daar verzint Aris ook altijd wat leuks bij, ieder jaar iets anders. Lekkere hapjes erbij, gezellig!”

Dat hun huis zo gezellig en helemaal in kerstsfeer is kan het stel extra van genieten. Joshua is kapper en heeft het in december enorm druk op zijn werk. Aris is kok, die hoeft zich ook niet te vervelen. “Het is dan fijn om thuis te komen waar de kaarsjes branden en alles extra sfeervol is. Samen zijn en gezelligheid, dat hoort bij kerst!”

 

Meer lezen over kerst

arnhemse kerstbomen

9x Arnhemse kerstbomen waar we heel blij van worden

Groot of klein, traditioneel of net een tikkeltje anders, kerstbomen staan er in overvloed in Arnhem...
geen kerst vieren arnhem

5x waarom geen kerst vieren ook best lekker is

Geen familieverplichtingen, ouders over de vloer of geforceerde kerstborrels op werk? Sommige mensen...

 

 

adv.