Sanne houdt van kleurrijk en warm: ‘Ons huis heeft iets sprookjesachtigs’

Sanne in de woonkamer | Foto: Sanne Verboom

Drie jaar geleden verhuisden Sanne Verboom (34) en haar man Jort (38) met hun kersverse dochter naar dit karataristieke huis in Angerenstein. Inmiddels hebben ze er een zoontje bij en is hun huis helemaal ingericht naar hun eigen smaak. Sanne: “Het meeste van onze spullen is tweedehands. Jort en ik houden allebei van vintage.

Het huis van Sanne en Jort is soms een drukke, maar gezellige boel. Ze hebben namelijk twee kinderen: Cato en Calle. Bovendien heeft Jort nog twee dochters, Lauren en Benthe, die om de week in het weekend blijven slapen. Sanne is filmmaker en founder van de Arnhemse online kinderserie “Onder de Regenboog” en Jort is voor zijn werk veel bezig met kleuren, stoffen en patronen. Toen ze dit huis voor het eerst bezichtigden, werden ze vooral verliefd op de zolder. Sanne: “We wisten meteen dat die verdieping voor de kinderen zou zijn.”

Groen en roze

Sanne omschrijft haar huis als kleurrijk, warm en een beetje chaotisch. De kleuren donkergroen en roze komen telkens weer terug in het interieur. Zo is de keuken helemaal donkergroen gespoten en heeft de eetkamer een roze muur. In de woonkamer is er nog een groene muur met daarvoor een roze bank.

“Naast dat dezelfde kleuren steeds terugkomen, vind ik het ook belangrijk dat de accessoires bij elkaar passen. Het schilderij dat boven de bank hangt heeft een gouden lijst en de spiegel boven de schouw is ook goud”, legt Sanne uit. Verder houdt ze van felle kleuren in haar huis, maar ze vindt ook dat het niet te hysterisch moet worden. Daarom zijn er nog genoeg plekjes in huis waar het wit is.

Tekst gaat verder onder de foto

De woonkamer van Sanne

Tweedehands meubels

“De meeste meubels en spullen zijn tweedehands”, vertelt Sanne. “Mijn man houdt Marktplaats en bepaalde veilingen goed in de gaten. Soms komt hij thuis met nieuwe spullen. De salontafel in de woonkamer kocht hij zonder met mij te overleggen, maar gelukkig weet hij wat ik mooi vind. Die tafel vind ik echt te gek. Naast dat we tweedehands spullen mooi vinden, is het ook duurzaam. Ik vind het niet nodig om alles nieuw aan te schaffen.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Sprookjes-achtig

Er staan een aantal meubels in huis die veel betekenen voor Sanne. De eettafel was een cadeau van haar oma toen zij en Jort trouwden. “Ze wilde een cadeau geven dat voor altijd bij ons kon blijven en dat werd uiteindelijk deze prachtige houten tafel. We zijn er ontzettend blij mee en in de zijkant staat haar naam gegraveerd. De kast die tegenover de tafel staat, heeft een ook bijzonder plekje in mijn hart. Deze kregen wij van de ouders van Jort. Ik vind dat de kast wel iets weg heeft van het sprookje Belle en het Beest.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

In volle bloei

Sanne houdt ervan om met bloemen bezig te zijn en in de lente en de zomer staat hun tuin in volle bloei. Bloemen zie je ook terug in huis. “Op het schilderij in de woonkamer staan bloemen en in het tv-meubel zitten tegeltjes met bloemen erop.” Schilderen is een van Sannes hobby’s. In de kinderkamers zijn er twee muurschilderingen die ze heeft gemaakt. “Het duurde zeker twee dagen voordat ik de muur in het kleine kamertje helemaal af had”, zegt Sanne. “Ons huis is niet alleen kleurrijk en warm, maar het heeft ook iets sprookjesachtigs.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Eye-catcher van het huis

“We zijn dol op de zolder. Er is een slaapkamer voor Lauren en Benthe, een inloopkast voor Jort en een werkkamer voor mij. De bovenste verdieping is een speelplek voor de kinderen. Er zit ook een badkamer in, maar die is helaas niet bruikbaar. Ooit hopen we die nog te verbouwen.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Fijne buurt

Naast dat het huis zo goed bij Sanne en Jort past, vinden ze de buurt waarin ze wonen ook heel fijn. Sanne: “We hebben goed contact met de buren. Onze kinderen zijn dol op ze en willen vaak bij hen op bezoek. In de tuin staat een houten hekje dat direct aan de tuin van de buren grenst. Hier kunnen ze makkelijk doorheen om te kijken of ze thuis zijn. Verder is Angerenstein een ideale plek om te wonen. Je bent vlakbij de natuur en binnen tien minuutjes fietsen sta je in de stad.”

Oproep voor binnenkijkers

Indebuurt Arnhem is altijd op zoek naar nieuwe binnenkijkers. Ken jij een bijzonder gebouw of huis dat je graag van binnen wilt zien? Of woon je zelf in een mooi, gezellig, uniek, tof huis waar je trots op bent? Laat het weten! Stuur een mailtje naar [email protected], één van de redacteuren komt graag bij jou langs!

Meer leuke binnenkijkers:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Jorinka: ‘Ik sta met interieur op en ga ermee naar bed’”

Binnenkijken bij Jorinka: ‘Ik sta met interieur op en ga ermee naar bed’

Binnenkijken bij Jorinka
Ga naar “Dit waren de best bekeken Arnhemse binnenkijkers van 2022”

Dit waren de best bekeken Arnhemse binnenkijkers van 2022

Binnenkijken bij Anne en Ferdinand Arnhemse binnenkijkers
Ga naar “Binnenkijken bij het kerstparadijs van Aris’: ‘Mijn zolder is net de Intratuin’”

Binnenkijken bij het kerstparadijs van Aris’: ‘Mijn zolder is net de Intratuin’

Aris kerstparadijs

In onze gids

Ga naar “FortVier Schuytgraaf”

FortVier Schuytgraaf

 • Laakoever 401
 • Vrijetijd en uitgaan
 • Gesloten
Uitkijken over het water bij FortVierUitkijken over het water bij FortVier

Aanbiedingen

Ga naar “Koudschuimmatras van € 119 voor € 79”

Koudschuimmatras van € 119 voor € 79

 • Lidl
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Neutral, Prodent, Robijn, Sun en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98”

Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Neutral, Prodent, Robijn, Sun en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Falcon thermo** € 9,99”

Falcon thermo** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Begeleider – Verstandelijk beperkt – parttime”

Begeleider – Verstandelijk beperkt – parttime

 • Aethon
 • Parttime
Ga naar “Magazijnmedewerker”

Magazijnmedewerker

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Medewerker klantenservice frontline”

Medewerker klantenservice frontline

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Financieel Administratief Medewerker”

Financieel Administratief Medewerker

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker bedrijfscatering”

Medewerker bedrijfscatering

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Carnaval 2023 Arnhem”

Carnaval 2023 Arnhem

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Flow Freedom Festival”

Flow Freedom Festival

 • 6 mei 2023
flow freedom festival doen op 5 mei in arnhem
Ga naar “Hoogte 80 festival”

Hoogte 80 festival

 • Van 18 mei t/m 21 mei
Ga naar “Galaconcert On-Ganse”

Galaconcert On-Ganse

 • Van 4 feb t/m 5 feb
Ga naar “Zomervreugde Festival”

Zomervreugde Festival

 • Van 25 jun t/m 26 jun
zomervreugde festivalzomervreugde festival