Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Buitenkijken bij Margriet: ‘We hebben geen tuinman, doen alles zelf’

Door Jolinda van Alfen 29 juli 2019

Vorige zomer plaatsten wij een oproepje. Of we ook eens in een bijzondere Arnhemse tuinen mogen kijken. Er kwam een spontane mail van Margriet. “Jullie zijn van harte welkom in onze bostuin van 7.000 vierkante meter!” We blikken nog eens terug op die mooie zomer in de tuin van Margriet. Heb jij nou ook een leuke tuin, heerlijk dakterras, dan komen we graag bij jou langs. Let us know!

We rijden er twee keer voorbij, zo goed is de oprijlaan van Margriet en haar gezin verstopt tussen de bomen. Het bordje ‘Laan van het grote genieten’ doet ons meteen glimlachen. Die lach verdwijnt niet meer als Margriet ons al vrolijk tegemoet komt. ‘Welkom, zin in koffie?” Natuurlijk gaan we buiten zitten. Aan de achterkant van het riante huis.

Grote zwemvijver

Onze mond valt open. Wat een geweldig grote tuin! Met als blikvanger een mooie natuurlijke zwemvijver. “Hier zwom laatst nog het hockeyteam van mijn dochter”, vertelt Margriet. Dit is typerend voor de gastvrijheid van geboren en getogen Arnhemse. Niet voor niets runt zij samen met haar man Jeroen de bed & breakfast Vildtgaard.

“Het is fijn om hier te wonen, maar wat heb je eraan als je het niet kunt delen? Het was eigenlijk niet de bedoeling om de bed & breakfast over te nemen van de vorige bewoners. Ik zou mijn praktijk in de ruimte gaan inrichten. Toen we de sleutel kregen, zaten er nog gasten in. Die stuur je niet naar huis. Dus terwijl wij klusten maakten we ook nog ontbijtjes. En zeiden tegen elkaar dit is toch wel gaaf.”

De praktijk van Margiet, zij is onder meer relatiecoach en mediator, paste ook prima op de begane grond van het grote huis. De Bed & Breakfast bleef. “Zo ontzettend leuk om te doen. De contacten met mensen die echt overal vandaan komen. De gasten hebben hun eigen terras en eigen ingang, dus veel privacy. En omgekeerd hebben wij dat ook.”

Therapie in de hottub

Margriet laat ons het terras van het gasthuis zien en neemt ons meteen mee voor een rondleiding. Verscholen tussen de bomen en struiken komen we op een fantastisch plek om te ontspannen. Een hot tub met douche en fijne ligbedden. “Dit is onze nieuwste aanwinst en koppels die ik begeleid kunnen, als zij dat willen, een hot tub sessie aanvragen. Het warme water, de natuur, de puurheid is dienend tijdens de afronding van het coach traject. Wanneer zij afspraken maken over hun relatie, wat ze geleerd hebben over elkaar en hoe ze de toekomst invullen. Op een ontspannen manier.”

Zelf ontspannen doet Margriet het liefste een beetje actief. “Ik ben gek op mijn composthoop. Klinkt misschien raar, maar ik vind het gewoon fijn om dingen terug te geven aan de aarde. De gasten van de Bed & Breakfast hebben alle privacy en weinig verplichtingen. Het enige waar ik wel op sta is dat ze hun groen/keuken afval op onze composthoop doen, achterin de tuin.”

Een stinkend cadeau

Naast de composthoop ligt haar moederdagcadeau. Lachend vertelt ze: “Ik krijg dus elk jaar voor moederdag een bak met poep! Koeienpoep omdat de grond hier zo arm is. Kunnen mijn planten beter groeien.” Het onderhouden van de tuin en het huis is best veel werk. “Mijn man Jeroen en zoon Bernard doen veel in de tuin, we hebben geen tuinman. Maar ook mijn dochter Hilde draagt haar steentje bij als het gaat om honden uitlaten, ontbijtjes maken en gasten ontvangen. We doen het echt met z’n allen.”

Fijnste plek van de tuin vindt Margriet de zwemvijver. “Hier zwemmen we zo vaak in! En het is heerlijk dat onze tuin zo vrij ligt, zo kunnen we echt ongestoord genieten. We zitten graag met vrienden buiten, lang te tafelen. We genieten van al dit moois door het te delen.”

adv.