Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Lara: ‘Ik hou van warme kleuren en vintage spullen’

Door Tian van der Snee 11 november 2019

In de rubriek Binnenkijken Bij nemen we een kijkje achter de voordeur van Arnhemmers. Wie houdt er nou niet van om te gluren bij de buren? Deze keer nemen wij een kijkje bij Lara Sieperda (21). Zij woont samen met haar vriend in een gezellige wijk aan de rand van het centrum. 

Lara woont nog maar kort in Arnhem. Ze studeert in Zwolle, waar ze eerst ook op kamers woonde. Ze heeft al vier jaar een vriend en in mei besloten ze samen te gaan wonen. Arnhem was de perfecte stad om een plekje voor z’n tweeën te zoeken. Haar vriend komt namelijk uit de Achterhoek, waardoor Arnhem een goede centrale plek is tussen zijn oude woonplaats en Zwolle.

Warme kleuren

Lara haar etage is gevuld met warme kleuren. In het hele huis komen de kleuren bruin en groen terug en ook de kleur mosterdgeel is aanwezig. Lara vertelt: “Ik vind het belangrijk dat mijn huis er gezellig en sfeervol uitziet, vandaar ook de warme kleuren die in het interieur terug komen. Ik ben heel opgeruimd, maar dit hou ik in balans door een beetje chaos te creëren met accessoires en foto’s. Daarnaast hou ik van vintage spullen, zoals de oude platenspeler die we hebben en het bruine kastje tegen de muur.”

Foto: indebuurt Arnhem

Fijne stoel

“Mijn favoriete plekje in huis? Absoluut de stoel in de woonkamer die mijn vriend en ik ongeveer twee maanden terug nieuw hebben gekocht. Naast dat die heel erg lekker zit, kun je hem overal in het huis neerzetten, hij is namelijk erg licht. Soms als ik zin heb om rustig een boek te lezen, dan zet ik hem ergens in een hoek. Maar ben ik in gezelschap dan staat die vrijwel altijd in het midden van de kamer. Mijn vriend vindt het ook een fijne stoel, we wisselen dan ook af wie er in mag zitten.”

Geen keukenprinses

Lara houdt totaal niet van een modern interieur. “Té strak en te wit, nee dat is niks voor mij. Ik zou dan ook nooit een witte bank in huis halen of andere prominente witte meubels.” Haar minst favoriete plek in het huis is de keuken. “Ik hou zelf niet zo van koken. Ik vind er simpelweg niks aan, daarom ben ik er ook niet vaak te vinden. Mijn vriend houdt gelukkig wel koken, hij staat dus veel vaker in de keuken dan ik.”

Foto: indebuurt Arnhem

Liefde voor vintage

Lara gaf al aan dat ze van vintage spullen houdt, dit is dan ook goed terug te zien in haar huis. Ze heeft een oude platenspeler die nog van haar vader is geweest met oude platen erbij, het kastje tegen de muur komt van een markt vandaan, en ook een aantal spulletjes die op het kastje staan zijn vintage. “Ik ben dol op het kastje in onze woonkamer”, zegt Lara trots. “Ik vind de stijl én de kleur ervan heel mooi, hij heeft ook gave pootjes die opvallen. Het is een handig kastje, want ik kan er een deel van mijn boeken in kwijt.”

Foto: indebuurt Arnhem

Rustige buurt en leuke stad

Lara is blij met de plek waar ze met haar vriend woont. “De buurt is erg rustig, afgezien van de basisschool die vlakbij is, maar overlast van anderen hebben we niet. Het is een gezellige wijk met eettentjes en winkels om de hoek. Ook wonen we dichtbij de stad, daar loop ik nog wel eens heen. Ik ben blij dat ik in Arnhem woon. Ik heb ook nog in andere steden gewoond, onder andere in Alkmaar en Zwolle, maar ik vind Arnhem tot nu toe het leukst. Ik hou ervan dat Arnhem een beetje gericht is op kunst en mode, dat spreekt mij erg aan.”

Foto: indebuurt Arnhem
Foto: indebuurt Arnhem
Foto: indebuurt Arnhem
Foto: indebuurt Arnhem
Foto: indebuurt Arnhem
Foto: indebuurt Arnhem
Foto: indebuurt Arnhem
Foto: indebuurt Arnhem
Foto: indebuurt Arnhem

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om ons jouw woning te laten zien Stuur bij interesse een mailtje naar [email protected] en wie weet staan we binnenkort bij jou op de stoep!

Lees ook:

Binnenkijken bij Esmee: ‘Ik woon écht op een top locatie’

In de rubriek Binnenkijken Bij nemen we een kijkje achter de voordeur van Arnhemmers. Want wie houdt...
Binnenkijken bij Seraya en Pieter

Binnenkijken bij Seraya en Pieter Jan: ‘Ook onze familie en vrienden zijn gek op dit huis’

Seraya (28) en Pieter Jan (29) komen allebei oorspronkelijk niet uit Arnhem, maar wonen hier nu 3,5 ...

Binnenkijken bij Denise: ‘mijn interieur is stoer met een Engels tintje’

In de rubriek Binnenkijken Bij nemen we een kijkje achter de voordeur van Arnhemmers. Want wie houdt...

adv.