Binnenkijken bij Judith en Günter: ‘In deze wijk voelen wij ons helemaal thuis’

Door Linda Pol 21 oktober 2019

Het creatieve stel Judith (30) en Günter (29) woont sinds twee jaar in een prachtige jaren 30 woning in de wijk Malburgen. Toen ze het huis gingen bezichtigen sprak de karakteristieke stijl van het huis hen meteen aan. Wel moet nog het een en ander worden opgeknapt om het volledig naar hun wens te maken. Gelukkig zijn zowel Judith als Günter niet vies van een beetje klussen. “We doen eigenlijk bijna alles zelf.”

De keuken is een van de laatste projecten die het stel heeft afgerond. “We hebben een hele nieuwe keuken geplaatst inclusief zespits gasfornuis. Ik heb jaren als kok gewerkt dus hier kan ik me lekker uitleven”, vertelt Günter. Ook de woonkamer en tuin hebben een make-over gekregen.

Oude materialen

Het stel vindt het belangrijk om spullen en materialen niet zomaar weg te gooien. Het hout van de oude schutting gebruikten ze bijvoorbeeld voor het maken van een kruidenbak. “De benedenverdieping is nu helemaal naar onze smaak. Het volgende project is de bovenverdieping.” Ze willen een nieuwe badkamer en de zolder, waar Judith schildert en illustraties maakt, krijgt een opknapbeurt. “Dan wordt het nog meer mijn plekje.”

Mooie momenten-pot

Naast een creatieve hobby heeft Judith als interieurontwerpster bij IKEA ook een creatieve baan. Günter werkt na zijn carrière als kok nu als culinair adviseur bij Sligro. Hij is niet alleen graag bezig met koken, maar ook met het fotograferen van food. De creativiteit van beiden zien we terug in ‘de mooie momenten-pot’, die een prominente plek heeft in het huis. “We hadden eerst een klusjespot, maar die hebben we maar weggedaan omdat die alleen maar voller werd”, lacht Judith. “In deze pot stoppen we elke week een briefje met een mooi moment van die week. Over een tijdje lezen we ze om zo stil te staan bij de mooie momenten in het leven. Soms vergeten we dat, terwijl juist die momenten zo waardevol zijn.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Binnenkijken bij Judith en Gunter
Binnenkijken bij Judith en Gunter. Foto: Linda Pol

Modern glas-in-lood

De typische karakteristieke jaren 30 elementen zien we terug in het huis van het stel, de erker in de woonkamer bijvoorbeeld en de paneeldeuren. Günter: “De zwarte jaren 30 kraan in de keuken is ook een knipoog naar de jaren 30 stijl. Het glas-in-lood zit er helaas niet meer in, maar dat zouden we wel graag terug willen brengen.” “Ja, ik zou graag van dat moderne glas-in-lood willen hebben”, vult Judith aan. “Een portret van ons en de katten bijvoorbeeld.” De katten Ollie en Mint zijn heel belangrijk voor het stel. En het grappige is: ze matchen ook nog eens perfect met het interieur!

tekst gaat verder onder de afbeelding

Binnenkijken bij Judith en Gunter

Rust in het interieur

De woning straalt een fijne rust uit. Veel grijsachtige tinten worden afgewisseld met opvallendere items. “We houden van duurdere winkels als Goossens en Loft, maar die items vullen we aan met goedkopere items. Van een tweedehandswinkels als 2Switch bijvoorbeeld. Het zwarte Thonet-stoeltje komt daar vandaan.” Günter vertelt dat het stel een neusje heeft voor aanbiedingen. “We hebben er inmiddels een sport van gemaakt om niet de volle prijs te betalen. Dan wachten we bijvoorbeeld totdat het artikel met korting wordt verkocht of we kopen het showmodel. Een voorbeeld daarvan is de zwarte stalen deur in de woonkamer. Een showmodel van de Karwei waar we nog geen dertig euro voor betaalden.”

Stadsmensen

Het stel voelt zich helemaal huis in het Arnhemse Malburgen. Ze verruilden Arnhem een paar jaar geleden voor het nabijgelegen dorp Westervoort, maar al snel wilden ze terug naar de stad. “We vinden het heerlijk dat hier veel van onze familie en vrienden in de buurt zijn, de buurt is prettig en als je de brug overgaat ben je in het centrum”, vertelt Judith. “De woorden ‘het voelde als thuiskomen’ gingen wel op toen we weer in Arnhem woonden.”

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om ons jouw woning te laten zien? Stuur bij interesse een mailtje naar [email protected] en wie weet staan we binnenkort bij jou op de stoep!

Lees ook

Binnenkijken bij Kelly

Binnenkijken bij Kelly: ‘Als mijn idee een 8 is, maakt Erik er een 9 van’

Kelly (31) woont sinds twee jaar samen met haar man Erik (32) in de Spijkerbuurt van Arnhem. Zeven m...

7 x binnenkijken bij Arnhemmers die klein wonen

Gaaf! 7 x binnenkijken bij bijzondere gebouwen en plekken waar je normaal nooit komt

adv.