Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Johanneke en Reitze: ‘Dit huis is te mooi om niet te delen!’

Door Jolinda van Alfen 24 november 2020

De Arnhemse Johanneke en haar man Reitze vielen als een blok voor hun herenhuis uit 1911. “Er waren nog zo veel oude elementen, we zagen meteen de potentie van het pand.” Ze hebben alles gestript en na de verbouwing is het nu tijd om te genieten van hun huis. En het te delen, Johanneke vertelt ons dat ze het pand verhuren als locatie voor fotoshoots.

Dat het pand harstikke fotogeniek is blijkt wel uit de foto’s die Johanneke met ons deelt. “Nu alles af is, vinden we het ook wel erg leuk om anderen de mogelijkheid te bieden om hier foto’s te maken.” Een jaar geleden stapte het stel voor het eerst over de drempel van het statige pand aan de Rapopseweg. “We hadden goed in ons hoofd wat we wilden. Het klassieke van dit pand eruit lichten en modern stylen.” Het huis werd eerst gestript. “Ruim elf jaar geleden is er al eens een gigantische renovatie geweest, dus wat betreft de elektra en andere leidingen zat het al goed, dat hoefden we niet te doen.”

Ensuite

Johanneke vertelt dat ze 1,5 maand over de metamorfose hebben gedaan. “We zijn er 5 weken fulltime mee bezig geweest. Hebben het schilderwerk gedaan, nieuwe vloeren laten leggen. En de klassieke elementen in het huis benadrukt. We hebben bijvoorbeeld de ensuitedeuren eruit gehaald, en het schuifdeursysteem vervangen. Maar wel weer de oude deuren uit 1911 teruggeplaatst. Als je hier binnenkomt, voel je de historie.”

Tekst gaat verder na de afbeelding

Binnenkijken bij Johanneke Heren 100
Foto: Johanneke Heren.100.

Johanneke heeft geprobeerd in de geschiedenis van het pand te duiken. “Zo heb ik ontdekt dat er in 1932 een splitsing is geweest, het lijkt erop dat hier ooit twee appartementen zijn geweest. Verder ben ik niet veel tegengekomen over renovaties of aanpassingen. De kozijnen hebben van die uitstekers, dat vond ik wel opvallend. Ik ontdekte dat dit vroeger een teken was om te laten zien dat je rijk bent. We moesten er even aan wennen, maar nu vind ik het heel mooi. Ook de streepjes in het houtwerk, het heeft wel wat.”

Hotel chique

Er zijn ook ruimtes in huis die niet helemaal op de schop hoefden. “De badkamertegels hebben we zo gelaten, maar wel nieuwe meubels erin gezet.” Hun woonstijl omschrijft Johanneke als ‘hotel chique’. “En we zijn dol op steden als New York en Singapore, dat gevoel zie je ook terug.” Een voorbeeld van hun eigen stijl is het trappenhuis. “Het klassieke van het trappenhuis hebben we benadrukt door de lopers, het chique element zit ‘m in de messing pennen. Zo krijg je een mooi geheel. En ook de vloer, we kozen voor een klassieke visgraat, maar dan wel met een zwarte bies.”

Favoriete plek in huis is de serre. “Het kleinste kamertje in huis, daar zitten we best vaak. Een ontbijtje samen eten of ’s avonds een borreltje. ‘Zitten we hier weer’, zeggen we dan vaak.”

Tekst gaat verder na de afbeeldingen

Foto: Johanneke, Heren.100.
Foto: Johanneke, Heren.100.
Foto: Johanneke, Heren.100.
Foto: Johanneke, Heren.100.
Foto: Johanneke, Heren.100.
Foto: Johanneke, Heren.100.
Foto: Johanneke, Heren.100.

Interieurstyling

Hoewel Johanneke en Reitze heel goed wisten wat ze wilden, hebben ze hulp gehad. “Zo’n heel huis stylen, tien kamers elk een eigen vibe geven en dan toch een geheel laten vormen; dat zag ik niet zitten. Dat is een vak. We hebben studio U La La ingeschakeld. Zij hebben echt een fantastische job geleverd. Er zijn keuzes gemaakt waar ik zelf niet op was gekomen.”

Nu geniet het stel volop van hun droomhuis. “We kunnen op de bank zitten en tegen elkaar zeggen, ‘wauw dit is echt van ons’.” Ze hebben beiden een drukke baan en dan is het fijn thuiskomen. “We houden van een mooi gestyled huis, maar het moet wel echt als thuis voelen. Er zijn zeker ook persoonlijke elementen in huis aanwezig. Ik ben wel een interieurgekkie, blader graag in woonbladen en kijk op instagram en pinterest.”

Fotoshoot

Dat ze zelf ook foto’s deelt van haar huis en interieur leverde al snel leuke reacties op. “Toen bedachten we dat het huis eigenlijk te mooi is om niet te delen en nu stellen we kamers beschikbaar voor fotoshoots. Ik vind het leuk om daarbij samen te werken met lokale ondernemers.”

Mocht je nou zelf een kijkje willen nemen in het huis van Johanneke en Reitze voor zo’n fotoshoot, stuur dan even een DM via instagram.

Foto: Johanneke, Heren.100.
Foto: Johanneke Heren.100.
Foto: Johanneke, Heren.100.
Foto: Johanneke, Heren.100.
Foto: Johanneke, Heren.100.
Foto: Johanneke, Heren.100.
Foto: Johanneke, Heren.100.

Lees ook

Binnenkijken bij Margriet

Binnenkijken bij Margriet: ‘De roze bank was een droom van mij’

Na een flinke verbouwing is Margriet Dijk maar wat trots op haar huis in Monnikenhuizen. En indebuur...

Binnenkijken bij: deze miljoenenvilla in Arnhem is net op de markt

Wauw! Hoe ziet jouw droomhuis eruit? Heeft het toevallig een biljartkamer en een megagrote tuin? Lek...

Binnenkijken bij Kim van Boutique Office: ‘die roze stoelen moesten er absoluut komen’

Voor wie niet kan thuiswerken, of geheel coronaproof een dagje op een andere locatie wil werken dan ...

Oproep: mogen we eens bij jou binnenkijken?

Iedere week geven we jullie een virtuele tour door een bijzondere woning in Arnhem. Heb jij nu zelf ...

 

 

adv.