Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Friederike: ‘Van mij mag interieur een persoonlijk tintje hebben’

Door Tian van der Snee 9 september 2019

In de rubriek Binnenkijken Bij nemen we een kijkje achter de voordeur van Arnhemmers. Want wie houdt er nou niet van om te gluren bij de buren? Dit doen wij met liefde in deze rubriek. Vandaag nemen wij een kijkje bij Friederike Niehoff, zij woont vlakbij in bruisende centrum van Arnhem. 

Twee jaar geleden verhuisde Friederike naar Arnhem. De reden dat ze hier is komen wonen, is dat ze nu in de Achterhoek werkt. Ze heeft nog in andere steden in Nederland gewoond, maar dit appartement aan de Sonsbeeksingel heeft ze met de intentie gekocht om er voor een langere tijd in te blijven.  Friederike vertelt: “Mijn appartementje bestaat uit een woonkamer, slaapkamer, badkamer, keuken en een tuin. De tuin is absoluut mijn favoriete ‘kamer’.”

Favoriete plek: de tuin

Van oorsprong komt Friederike uit Duitsland. Op haar achttiende is zij naar Nederland verhuisd om te gaan studeren. “De tuin is mijn favoriete plek omdat ik van het platteland kom”, zegt Friederike. “Ik ben graag buiten en als het mooi weer is ben ik altijd achter in de tuin te vinden.” Groene vingers heeft Friederike niet echt, maar ze houdt de tuin wel netjes.

Een persoonlijk interieur

“Ik vind het leuk om bezig te zijn met het inrichten van mijn huis. Ik probeer designer spullen af te wisselen met tweedehands spullen of Ikea accessoires. ” Friederike omschrijft haar interieur als persoonlijk. “Als je om je heen kijkt zie je veel foto’s en op de lamp boven mijn eettafel staan allemaal quotes van vrienden.”

Speciaal voor ons bezoek heeft ze extra opgeruimd. “Mijn huis is altijd wel opgeruimd, maar niet heel gestructureerd. Ik vind een beetje chaos ook niet erg.”  Ze reist veel voor haar werk en overal waar ze komt probeert ze spulletjes voor in huis mee te nemen. “Zo komen een aantal boeken die in mijn boekenkast staan uit Zuid-Afrika.” Meubels en andere accessoires voor in huis haalt Friederike onder andere bij Fonq, Loft en Meijer & Floor. Ook neemt ze af en toe een kijkje in woonmagazines voor inspiratie.

Mooi en minder mooi

“Ik heb net een nieuwe bank waar ik helemaal verliefd op ben. Als ik nog ga verhuizen dan gaat die zeker mee.” Hier relaxt Friederike regelmatig op. “Dan start ik Netflix op, pak ik een kop thee en gaan de voeten omhoog.” Omdat ze zo graag op bank zit en Netflix kijkt, zou ze ooit wel een bioscoop in huis willen halen. Het minst mooi aan haar huis vindt Friederike haar keuken. “Deze zat er al in toen ik hier kwam wonen. De keuken verbouwen staat dan ook hoog op mijn wenslijst.” Het liefst zou ze ook nog een grote boekenkast willen. “Het zou gaaf zijn om de hele muur vol met boeken te hebben.”

Stad en natuur op loopafstand

“Het mooie aan Arnhem én de locatie van mijn huisje is dat alles zo dichtbij is. Binnen vijf minuten lopen ben ik in de stad, maar ook het Sonsbeekpark en het bos is op loopafstand. Ik vind het heel prettig dat ik zo de natuur in kan wandelen. De wijk waar ik in woon is rustig en ik kan voor mijn woning ook makkelijk mijn auto kwijt. Dat vind ik wel belangrijk. Maar op langere termijn wil ik groter wonen en ook landelijker. Ik ben het platteland toch al gewend.”

foto: indebuurt

Nog meer binnenkijken bij: 

Binnenkijken bij Jolinda: ‘Ik hou van een beetje kitsch, het mag wel lekker glimmen’

Binnenkijken bij: creatieveling en modestudente Rosalie

 

 

 

 

 

 

adv.