Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Esmee: ‘Ik woon écht op een top locatie’

Door Tian van der Snee 28 oktober 2019

In de rubriek Binnenkijken Bij nemen we een kijkje achter de voordeur van Arnhemmers. Want wie houdt er nou niet van om te gluren bij de buren? Dit doen wij met liefde in deze rubriek. Vandaag nemen wij een kijkje bij Esmee van Dijk, zij woont in het bruisende centrum van Arnhem. 

Anderhalf jaar geleden is studente Esmee (19) naar Arnhem verhuisd. Ze studeert Docent Dans aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten en is net begonnen aan het derde jaar.  Ze woonde eerst in Kampen bij haar ouders, toen ze eenmaal in Arnhem studeerde merkte ze dat het reizen haar niet meer beviel. Dit was de reden om te verhuizen naar Arnhem. Nu woont ze alweer enige tijd in haar studentenkamer aan het Nieuwe Plein.

Goede locatie

De studentenkamer van Esmee is niet de grootste die er is, maar ligt wel op een super goede locatie: namelijk aan het Nieuwe plein. “Ik heb deze kamer voornamelijk uitgekozen omdat het voor mij heel gunstig ligt”, vertelt ze. “Het is dichtbij de winkelstraten van Arnhem, Centraal Station ligt op een steenworp afstand en ik kan lopend naar school. Beter kan het bijna niet.”

Foto: Indebuurt Arnhem

Gekleurde accessoires

De woonstijl van Esmee is in één woord minimalistisch. “Ik heb dan ook veel witte muren en meubels. De rest pimp ik door gekleurde accessoires aan te schaffen. Neem als voorbeeld mijn twee okergele kussentjes op de bank, ik vind dit een echte herfstkleur waardoor ik mijn interieur eigenlijk aanpas aan het seizoen van nu. Als het eenmaal winter is en de decembermaand er aan komt, zal er ook een kerstboom in mijn kamer komen te staan.” Ook vindt Esmee het leuk om haar kamer af toe te veranderen. Alleen het bed kan écht niet verplaatst worden.

“Mijn favoriete plekje in mijn kamer is op de bank,  ik zit dan aan de linker kant waar mijn tafeltje staat. Hier ontbijt ik, kijk ik tv of werk ik achter mijn laptop. Het is gewoon een heerlijk plekje om te zitten.” Esmee is trots op haar rek waar foto’s aan hangen, met daarboven een plankje waar haar boeken opstaan. “Als ik dan op mijn bank zit en ik kijk er naar, dan blijf ik het mooi vinden.”

Foto: Indebuurt Arnhem

Niet te druk

“Ik hou niet van een te druk interieur”, vertelt Esmee. “Donkere kleuren zou ik ook niet zo snel aan mijn kamer toevoegen. Een zwarte muur? Nee dat vind ik niks. Ik ben meer van de lichte kleuren en daglicht vind ik ook belangrijk. Het moet niet té druk in mijn kamer worden, ik hou mijn eigen plekje dan ook vaak opgeruimd.” Wat Esmee ook niet in haar kamer zou zetten is een aquarium of een andere glazen bak met een dier erin. “Het is niet mijn ding en ik vind het zielig.”

Arnhem is open minded

“Ik denk dat ik sinds vorige zomer Arnhem goed ken”, zegt Esmee. “Naar mijn mening is Arnhem een erg open-minded stad, ik was Kampen gewend waar mensen wonen die je snel beoordelen op wie je bent en wat je doet. Hier is dat nauwelijks het geval. Daarnaast vind ik Arnhem een moderne stad, die veel karakter heeft.”

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om ons jouw woning te laten zien Stuur bij interesse een mailtje naar [email protected] en wie weet staan we binnenkort bij jou op de stoep!

Lees ook:

Zo ontdek je welk matras bij jou past: indebuurt test het

Je slaapt ongeveer een derde van je leven. Om elke ochtend lekker wakker te worden is het belangrijk...
geld inkomen besteedbaar arnhem

Ka-ching! Zoveel miljonairs wonen er in Arnhem

Rijd je door de Gulden Bodem of Hoogkamp dan zie je nog wel eens van die kasten van huizen. Wonen da...
Binnenkijken bij Kelly

Binnenkijken bij Kelly: ‘Als mijn idee een 8 is, maakt Erik er een 9 van’

Kelly (31) woont sinds twee jaar samen met haar man Erik (32) in de Spijkerbuurt van Arnhem. Zeven m...

Gaaf! 7 x binnenkijken bij bijzondere gebouwen en plekken waar je normaal nooit komt

In Arnhem staan ongelofelijk veel mooie gebouwen waar je eigenlijk nooit binnen kunt kijken. Goed ni...

adv.