Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Denise: ‘mijn interieur is stoer met een Engels tintje’

Door Tian van der Snee 14 oktober 2019

In de rubriek Binnenkijken Bij nemen we een kijkje achter de voordeur van Arnhemmers. Want wie houdt er nou niet van om te gluren bij de buren? Dit doen wij met liefde in deze rubriek. Vandaag nemen wij een kijkje bij Denise de Wolff, zij woont in de drukke wijk het Spijkerkwartier. 

Denise is geboren in de omgeving van Arnhem, maar heeft gestudeerd in Tilburg. Daar heeft zij 8 jaar gewoond, totdat ze 2 jaar geleden naar Arnhem verhuisde. “Ik kende Arnhem al wel, maar sinds ik hier weer woon heb ik het veel beter leren kennen.” Denise werkt bij een reclamebureau dat op loopafstand van haar appartement is. “Ik vind het Spijkerkwartier een leuke en handige plek om te wonen.”

Lang gezocht

Denise is lang op zoek geweest naar haar eigen plekje. “Toen ik vanuit Tilburg naar Arnhem kwam, heb ik eerst ongeveer 1,5 jaar bij mijn vader gewoond. Het is namelijk in Arnhem moeilijk om in je eentje als starter een appartement te vinden. In december kwam er een appartement vrij in het Spijkerkwartier en daar ben ik meteen gaan wonen.” Denise woont samen met haar hamster. “Ik ben niet helemaal alleen, boven mij woont een vriendin. We hebben allebei een eigen paard waardoor we elkaar doordeweeks vaak zien, ook blijft ze bij mij wel eens eten.”

Stoer en een Engels tintje

Het appartement heeft een beetje een stoer en robuust uiterlijk. “Ik omschrijf de stijl van mijn interieur als klassiek Engels gemixt met Urban jungle en het heeft ook iets van de stijl Bohemian. Planten zorgen voor leven in je woonruimte vind ik. Mijn appartement bevat veel Engelse dingetjes, sinds dat ik klein ben heb ik al sterke gevoelens voor de Engelse cultuur, taal, muziek en nog meer veel meer. Ik heb aan de muur wat lijstjes hangen uit Engeland en ik heb veel Engelse literatuur.”

Dit heeft niet elk huis

Favoriete plek in huis? De voorkamer! Hier zit Denise het meest en zien we haar favoriete groene muur. “Naast mijn favoriete kamer vind ik de doorkijk naar de badkamer leuk. Als je aan de voorkant van mijn huis gaat staan, kan je helemaal naar de badkamer kijken, dat heeft zeker niet elk huis.” Het minst mooi vindt Denise de wc. “De wc zit in de gang en ik vind niet dat het mijn taak is om die op te knappen. Dat is meer de taak voor de huisbaas.” En het eerste wat ze wil aanschaffen voor in huis zijn douchedeuren. “Ik douche nu tussen douchegordijnen en dat is echt niks. Doe mij maar douchedeuren die van glas zijn en een industrieel tintje hebben, dat past dan ook weer goed bij mijn woonstijl.”

Gezellige wijk

Denise kende Arnhem al voordat ze er kwam wonen, want ze shopte er regelmatig. “Ik dácht dat ik Arnhem kende”, geeft ze toe. “Maar nu ik er woon merk ik pas wat Arnhem echt te bieden heeft. Zo vind ik de zeven straatjes erg leuk en heb ik ontdekt dat Sonsbeek echt een fijn park is.” Ook is Denise positief over het Spijkerkwartier. “Ik moest eerst heel erg wennen aan de wijk, ik kwam er namelijk wonen nadat er geschoten was op de blauwe hoek, dat was wel even slikken. Het multiculturele aan de wijk vind ik heel leuk. Ik ga juist graag naar de internationale winkels en de alternatieve plekjes in de wijk vind ik ook gaaf. Doordeweeks is het best lawaaiig in mijn buurt, vooral nu ze voor mijn deur al vijf maanden aan de straat werken, maar op zondagochtend is het muisstil en kan je de vogeltjes horen fluiten”,  vertelt Denise.

foto: indebuurt Arnhem
foto: indebuurt Arnhem
foto: indebuurt Arnhem
foto: indebuurt Arnhem
foto: indebuurt Arnhem
foto: indebuurt Arnhem
foto: indebuurt Arnhem

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om ons jouw woning te laten zien Stuur bij interesse ons een mailtje en wie weet staan we binnenkort bij jou op de stoep!

Nog meer binnenkijken bij:

Binnenkijken bij Friederike: ‘Van mij mag interieur een persoonlijk tintje hebben’

Binnenkijken bij de tiny houses van Tiny Paradise: ‘Je hebt hier een non-stop vakantiegevoel’

Binnenkijken bij Melanie: ‘ik ben zo ontzettend blij met mijn vloer!’

 

 

 

 

adv.