Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel winst kun je nu maken als je jouw huis in Arnhem verkoopt

Door Brechtje van Dam 19 juni 2019

Dat de woningmarkt een beetje raar doet de afgelopen jaren, is je vast niet ontgaan. Huizen worden voor recordbedragen verkocht, ook in Arnhem. Ben jij benieuwd hoeveel winst je zou kunnen maken als je nu, ten tijde van de woningcrisis, je huis in Arnhem verkoopt? Lees het hier.

Wie de afgelopen jaren een huis heeft gekocht, zou dit huis momenteel zeer waarschijnlijk met winst van de hand kunnen doen. Woningen worden voor bedragen ruim boven de vraagprijs verkocht want overbieden is aan de orde van de dag.

Virtuele winst

Het onafhankelijke techbedrijf Calcasa onderzocht in welke mate woningen op papier in prijs zijn gestegen sinds hun aanschaf. Dat deden ze door de laatste aanschafprijs van woningen die in 2008 of 2013 zijn verkocht, te vergelijken met de waarde van die woningen in het eerste kwartaal van dit jaar. Het bedrag dat daaruit voortkomt wordt de ‘virtuele’ winst genoemd, ofwel hoeveel geld woningbezitters potentieel in eigen zak zouden kunnen steken bij verkoop.

Arnhem

In alle gemeenten ligt de gemiddelde waarde van een koopwoning momenteel boven het vorige hoogtepunt van de huizenmarkt, dat in augustus 2008 werd bereikt. In Arnhem bedraagt die gemiddelde winst 59 duizend euro. Dat is een gemiddelde; sommige woningen zullen dus met minder of juist veel meer winst verkocht kunnen worden.

De rest van Nederland

De gemiddelde virtuele winst ligt met 350 duizend euro het hoogst in Bloemendaal, gevolgd door Blaricum,Laren en Wassenaar: traditioneel rijke gemeenten met veel huizen in het hogere segment. Van de twintig grootste gemeenten ligt de gemiddelde virtuele winst het hoogst voor huizenbezitters in Amsterdam (227 duizend euro), Haarlem en Haarlemmermeer. In Enschede (46 duizend euro) is de gemiddelde virtuele winst het laagst.

Bekijk hieronder hoe het in de rest van het land zit:

Lees ook:

Arnhem wonen meeste mensen

Mysterie opgelost: in deze Arnhemse wijken wonen de meeste mensen

In Arnhem wonen per 1 januari van 2018 in totaal 157.223 inwoners, zo vertellen de bevolkingscijfers...

Zoveel duurder zijn huurwoningen in Arnhem geworden

9x deze woningen in Arnhem staan al meer dan een half jaar te koop

Meer over

Wonen

adv.