Binnenkijken bij Meghan: ‘Ik wil vooral geen setjes in huis’

Door Jolinda van Alfen 16 april 2018

Het laatste wat ze wilde was een complete set met bij elkaar passende meubels. “Dat je kast bij je eettafel past, je weet wel alsof je zo de showroom van een woonwinkel binnenloopt.’ Meghan Gielingh (28) zocht voor haar eerste eigen woning zorgvuldig haar interieur bij elkaar. En wij mogen binnenkijken!

Het was een kans die ze niet voorbij kon laten gaan. “Een vriendin had hier al een appartement gekozen, we zijn hier tegelijkertijd gaan wonen. Hartje centrum, vlakbij veel andere vriendinnen.” Hoewel Meghan het thuis bij haar ouders in Duiven ook nog prima naar haar zin had, bevalt haar eigen huisje haar ontzettend goed. “De plek is perfect, in de Steenstraat zit je dichtbij alle leuke dingen van Arnhem. Ik kan alles lopend doen.”

Haar appartement is niet heel groot, maar wel van alle gemakken voorzien en helemaal gerenoveerd. “Alles ziet er nieuw uit en voor mij alleen is het hartstikke ruim.” Omdat Meghan nog thuis woonde, heeft ze alle meubels nieuw moeten aanschaffen. “Het meeste is nieuw gekocht, soms van een nieuwe look voorzien. Het tv-meubel heb ik samen met mijn vader gemaakt.” Zelf is ze ook creatief. “De knoppen op die kast vond ik niet mooi, dus kocht ik een leren riem, knipte er stukken van om de handvatten te maken. En dit plantenbakje maakte ik van oude nespresso-cups.”

De Arnhemse onderwijsassistente werkt als medewerker van het KCC van Liander, maar zou graag weer in het onderwijs aan de slag gaan. In haar vrije tijd is ze bezig haar huis nog gezelliger te maken. Haar interieurstijl omschrijft ze als modern met Scandinavische en industriële invloeden. Haar favoriete woonwinkels? “Loft vind ik erg mooi, maar ik shop ook bij de Karwei en de Kwantum.”

Ze heeft haar eerste woning anders ingericht dan haar ouderlijk huis. “Dat is logisch, ik heb een andere smaak. Mijn ouders hebben ook best wel een hip interieur. Maar ze hadden vroeger bijvoorbeeld wel een set van bij elkaar passende meubels. Dat is niks voor mij, ik zoek van alles bij elkaar. Een gezellig ongeregeld zooitje.”

Binnenkijken bij

Woon jij ook in een leuk Arnhems stadspaleis, studentenkamer of rijtjeshuis. Heb je een toffe mancave of een bijzonder interieur? Mail ons. We komen graag bij je binnenkijken.

adv.