Binnenkijken bij Chantal: ‘Gewoon doen, we zien wel hoe het uitpakt’

Door Carlijn van Alken 19 maart 2019

We nemen een kijkje in het appartement van Chantal en haar vriend Tom. Een appartement middenin het Arnhemse Centrum dat zij helemaal om hebben gezet naar eigen smaak. Zij voelen zich op dit moment helemaal thuis op hun eigen plek. 

Zelfstandig ondernemers Chantal Assinck (34) en haar vriend Tom Klomberg (35) zijn geboren in de Achterhoek en wonen sinds afgelopen zomer 2018 in het mooie Arnhemse Centrum. Zo’n 3,5 jaar geleden verhuisden zij van het bruisende Amsterdam naar ons mooie stadje. Ze besluiten om een bovenwoning te kopen in het mooie Sonsbeek-Noord. Maar ze missen iets daar, de gezelligheid van de stad. Tijd om te verhuizen!

Binnenkijken Chantal
Foto: indebuurt Arnhem

Van Amsterdam naar Arnhem

“Wij zochten iets in de stad waar alles net wat levendiger is. De bovenwoning waar wij eerder woonden was ook goed, maar erg ruim. Wij hadden kamers over die we met zijn tweetjes niet gebruikten. En we houden van de reuring in de stad. Dit appartement in de stad is perfect voor ons. Nu zitten BABO en ’t Moortgat om de hoek en zijn wij helemaal happy.”

We raken aan de praat over Arnhem en vragen ons af, waarom wilde het stel eigenlijk weg uit Amsterdam? “Wij waren op wereldreis toen mijn beste vriendin Esther besloot om met haar vriend in Arnhem te gaan wonen. Toen wij zelf terugkwamen leek het ons ook wel een goed plan. Waarom niet? Een keer een andere stad. Als het niet bevalt zijn we snel weer terug.”

Het mooie van het Oosten laten zien

Chantal runt een bedrijf genaamd Mucking Afazing. Daarbij houdt zij zich voornamelijk bezig met het zoeken naar perfecte locaties voor bijvoorbeeld commercials, fotoshoots of filmopnames. Als zij dan contact heeft met klanten uit de Randstad, vragen zij zich af waarom Chantal hélemaal in Arnhem zit. Maar zelf kan ze geen betere plek bedenken die nog centraler is dan Arnhem. Ze is blij met Arnhem en ziet voorlopig geen redenen om weg te gaan.

“Ik vind het juist leuk om klanten het mooie van het Oosten te laten zien. Vandaar dat ik diverse locaties in en rondom Arnhem heb, maar ook in Nijmegen en de Achterhoek. Daarnaast brengen deze locaties vaak prettige bijkomstigheden mee, gratis parkeerplaatsen bijvoorbeeld.”

Het kan ineens geel zijn

Al kletsend aan de bar in de keuken valt ons op dat elke muur in de woon en-slaapkamer donkergroen is geverfd. Zelfs het plafond heeft dezelfde kleur. We vragen ons af waarom juist deze kleur is gekozen en waar ze het lef vandaan haalt om alles dezelfde kleur te verven. “Het kan zomaar volgende week weer geel zijn hoor. Mijn motto is: gewoon doen, wij zien wel hoe het uitpakt. Ik ben met mijn achtergrond als interieurontwerper visueel ingesteld, mijn vriend vertrouwt er gewoon op dat het goed komt en tot nu toe heeft het ook altijd goed uitgepakt.”

Uitzicht op de Eusebiuskerk

Het appartement waar Chantal en Tom wonen is een pand uit de jaren 50 en is door Arnhem bestempeld als een gemeentelijk monument. Dat komt omdat het gebouwd is tijdens de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. “Gelukkig was er wel een mogelijkheid om te verbouwen. Wij hebben namelijk wel wat deurtjes en muurtjes geschrapt. De hal is opgevuld met een ruimere badkamer en een kast voor jassen.”

“Er zaten veel deuren in het halletje, maar liefst 3. Eentje vonden wij eigenlijk wel genoeg. We hebben de tussenwand eruit moeten breken en de keuken verplaats. Een hele verbouwing, maar het resultaat is prachtig. Eten met uitzicht op onze Eusebiuskerk, dat kan niet iedereen zeggen.”

Trots op de loodzware tafel

“Als ik kijk naar hoe ons appartement er uitziet ben ik trots op de verzameling (persoonlijke) items die we in al die jaren verzameld en gekregen hebben, waaronder de eettafel. Die zou ik niet snel meer weg doen. Ik vind hem prachtig.” Chantal vertelt ons dat het ook ontzettend veel moeite heeft gekost om die tafel te verhuizen. Ze hebben zelfs verhuizers in moeten huren omdat die tafel loodzwaar is. Verder is ze blij met de bank. Die hebben zij gekocht op Marktplaats toen zij net samen gingen wonen, zo’n 13 jaar geleden.

Woonwensen heeft Chantal momenteel niet echt, het appartement bevalt net zo goed als de stad Arnhem. “Ik vind Arnhem top! Maar ik zou het leuk vinden als er meer bijzondere winkels, leuke boetiekjes en galeries bij komen. Een uitbreiding van de 7 straatjes bijvoorbeeld met kleine pop-up stores waar je lekker rond kunt struinen. En nog meer mogelijkheden en faciliteiten voor Artez-studenten die een bedrijfje willen starten in het Modekwartier of het centrum. Op deze manier zullen er meer mensen helemaal naar Arnhem komen om door onze stad geïnspireerd te worden.”

Nieuwsgierig?

Ben jij benieuwd naar het bedrijf van Chantal? Bekijk dan hier de website van Mucking Afazing en hier haar Instagram!

Lees meer

10 x dit is waarom je liever in Arnhem woont dan in Amsterdam

Geef mij maar Amsterdam. Eh…Arnhem, zul je bedoelen! Want in Ernem, daar gebeurt het. Of niet, dat i...

Binnenkijken bij Liselore en Bart: ‘We willen een plek waar iedereen zich welkom voelt’

Huizen die net even anders zijn. Wij houden ervan om daar binnen te mogen kijken. Dit keer gaan we b...
sociale huurwoning in arnhem

Zo kom je in aanmerking voor urgentie bij sociale huur in Arnhem

We schreven eerder al over hoe je in Arnhem aan een sociale huurwoning komt. Een onderwerp dat gerel...

adv.