Binnenkijken bij Annemieke: ‘Ik bof zo met dit huis!’

Door Jolinda van Alfen 14 mei 2018

Hoe is het om naast een Museumwoning te wonen? Voor de Arnhemse Annemieke van Eupen voelt het als een lot uit de loterij. “Ik was als vrijwilliger actief bij het opknappen van het oude huis van tante Eef. En dacht toen al wel hoe geweldig het zou zijn om hier te wonen.” Dat juist zij werd geselecteerd om de woning te huren, dat heeft zo moeten zijn.

Annemieke past niet in een standaard rijtjeshuis. “Dit is de eerste woning waarbij ik meteen dacht, ja, hier hoor ik thuis.” Ze heeft er alle ruimte om kunst te maken. Op doek, hout of MDF, maar ook op de muur. “Kijk, dit wordt mijn ‘green room’.” Annemieke gaat ons voor naar een lange gang, een soort tussenkamer. “Hier heb je prachtig licht. Ik ben nog niet klaar met de muurschilderingen, maar straks komen er ook echte planten bij.” We zien de botanische binnentuin al helemaal ontstaan.

Aan het einde van de groene gang, komen we uit in de woonkamer van tante Eef.”Daar zou ik niet kunnen wonen, tussen alle persoonlijke spullen van tante Eef. Ik heb echt mijn eigen plek nodig.” In de woonkamer van Annemieke herinnert er nog wel wat aan tante Eef. “Dit is de oude werkbank van haar man Rud. Hier bewerkte hij leer. Boven op zolder had hij de dierenhuiden hangen. Daar heb ik mijn atelier mogen maken.”

Annemieke woont naast de Museumwoning, samen met haar kat. Tevreden spinnend ligt hij op een enorm bed, dat bijna de hele slaapkamer in beslag neemt. “Dit bed had ik al, maar komt hier misschien nog wel beter tot zijn recht.” Een favoriete plek in huis heeft ze niet echt. Het licht in de groene hal bevalt haar goed, maar ze zit ook graag muziek te luisteren op de vide.

 

Overal in huis zien we haar kunst. Van portretten tot abstract en expressionistische werk. “Mijn atelier heb ik nog niet veel gebruikt, het is ook fijn om in de groene hal te werken.” Als ze niet in haar fijne nieuwe huis aan de slag is, maakt Annemieke de meest lekkere lunchgerechten voor de gasten van Stella by Starlight. “Een fijne en creatieve plek, waar ik me ook thuis voel. Net als in dit huis, ik besef wel dat ik hier enorm mee bof.”

 

adv.