Steeds meer aanbod aan koopwoningen én huurwoningen in Arnhem

Door Brechtje van Dam 18 januari 2019

Toegegeven, de woningmarkt in ons land functioneert momenteel niet geweldig. Er is een tekort aan huizen en dat merken we ook in Arnhem. Maar wist je dat er in 2018 veel meer woningen beschikbaar waren dan in de voorgaande jaren? Zo ontwikkelt de huizenmarkt zich in Arnhem en de rest van het land. 

Landelijk

In 2017 zijn er flink meer koopwoningen bijgebouwd in Nederland. Er kwamen er zo’n 65 duizend koophuizen bij, waardoor de teller begin 2018 op bijna 4,4 miljoen koopwoningen stond. Tegelijkertijd daalde het aantal huurwoningen juist, blijkt uit een analyse van LocalFocus op basis van recent bijgewerkte CBS-cijfers.

Sinds 2012

Tussen 2012 (het eerste jaar waarover deze cijfers beschikbaar zijn) en 2017 steeg het aantal huurhuizen het hardst, tussen 2017 en 2018 was die eer voorbehouden aan de koopwoningen. In vrijwel alle gemeenten nam het aantal koophuizen in zeven jaar tijd toe. Landelijk gezien gaat het om een stijging van zo’n vijf procent. Koplopers daarin zijn Den Bosch en Amsterdam (13 procent meer koophuizen dan in 2012) en Nijmegen (9,9 procent).

Arnhem

Hoewel we niet kunnen ontkennen dat er woningnood heerst in ons land (en dus ook in Arnhem) gaat het wel degelijk de goede kant op in de stad. Sinds 2012 zijn er 4,2 procent meer koopwoningen bijgekomen. De toename in huurwoningen sinds 2012 is maar liefst 10,8 procent. Het grootste deel van die huurwoningen is in 2017 gerealiseerd.

Provincies

Of er de afgelopen jaren juist meer koop- of huurhuizen bijkwamen, verschilt ook sterk per provincie. Zo steeg het aantal koophuizen in Noord- en Zuid-Holland de afgelopen jaren veel harder dan het aantal huurhuizen. In onder andere Groningen en Gelderland kwamen er juist fors meer huurhuizen bij.

Lees ook:

Zoveel stegen de huizenprijzen afgelopen jaar in onze regio

De woningprijzen blijven stijgen, hoewel het iets minder hard gaat dan voorheen. Makelaarsvereniging...
Huis te koop: Aalscholversingel 386 Velp Gld, Foto 5 | Foto: Funda

Velp, Oosterbeek of Huissen? 7x koophuizen net buiten Arnhem

Ja, de prijzen van koopwoningen stijgen nog steeds. De oplossing kun je soms vinden net buiten de st...

Meer over

Wonen

adv.