Goed nieuws! Nieuwe sociale huurwoningen in Arnhem

Door Carlijn van Alken 6 mei 2019

In Schuytgraaf, pal naast treinstation Arnhem-Zuid, komen ongeveer 400 nieuwe woningen. Zo’n 60 procent daarvan zullen sociale huurwoningen zijn. Lees verder waar, wanneer en hoe! 

De gemeente heeft deze plannen al een tijdje liggen, maar ze zijn nu eindelijk realiseerbaar. De woningen worden gebouwd op veld 6-11, het veld waar eerder kunstenaarscollectief KW37 verbleef. Op dit moment wordt de grond klaar gemaakt voor de start van de bouw. De bouw zal naar verwachting in 2020 starten en in 2021 zullen de eerste woningen opgeleverd worden.

Betaalbaar wonen

Arnhemse wethouder Ronald Paping vertelt maar al te graag over de plannen; “Er is ook in Arnhem een grote vraag naar betaalbare woningen. Door projecten als deze kun je zien dat duurzaam en energiezuinig wonen voor iedereen toegankelijk kan zijn. Duurzaam, comfortabel en betaalbaar.”

kaart sociale huur arnhem
De plattegrond van het toekomstige gebied.

Groene omgeving

De woningen in de wijk Schuytgraaf zijn naast het trein- en busstation, op steenworp afstand van het nieuwe winkelcentrum met scholen naast de deur. Ook zijn groene omgevingen als Meinerswijk en Park Lingezegen binnen handbereik.

Deze nieuwe woningen worden, net als de andere woningen in Schuytgraaf, aangesloten op stadsverwarming en zijn dus al aardgasloos. Daarnaast vraagt de gemeente van de bouwondernemingen extra inspanningen om de nieuw te bouwen woningen duurzaam te maken. In heel Schuytgraaf staan daarom veel extra goed geïsoleerde woningen met zonnepanelen.

Lees ook: 

online matching Van Sonsbeeck makelaars

Zoveel duurder zijn huurwoningen in Arnhem geworden

Dat het niet zo lekker gaat met de huurprijzen, is geen geheim. Al een tijd stijgen de prijzen van h...

Deze frustraties ken jij vast wel als woningzoeker in Arnhem

Dit moet je doen voor een sociale huurwoning in Arnhem

Meer over

Nieuwbouw Wonen

adv.