De grootste ergernissen van Arnhemmers die in de binnenstad wonen

Door Brechtje van Dam 14 mei 2018

Oké, eigenlijk mag je niet klagen als je in de binnenstad van onze prachtige plaats woont. Alle winkels op steenworp afstand, de tofste evenementen en groen om de hoek is genoeg reden om dol te zijn op je centrumwoning. Maar wees eerlijk: soms, héél soms, verlang je wel naar een lekker rustige woonwijk. En dat is dan waarschijnlijk hierom. 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Dat verrekte draaiorgel

Wake Up Simpsons GIF - Find & Share on GIPHY
Het draaiorgel in de binnenstad hoort helemaal bij onze stad. Maar moet dat ding onder je slaapkamerraam op de zaterdagochtend terwijl je lekker probeert uit te slapen? Best wel irritant soms, om eerlijk te zijn. En niet zo goed voor je nachtrust. We zouden ze bijna gaan betalen om door te lopen.

Waar moet je met je auto heen?!

Driver Parking GIF - Find & Share on GIPHY
Dit is niet bepaald een Arnhems probleem want in heel Nederland is parkeren in de binnenstad behoorlijk duur. Je bent een hoop geld kwijt, of je zet je auto buiten de stad. Bovendien is er vaak geen plek in het centrum. Niet ideaal dus. Als binnenstadbewoner weet jij daarom maar al te goed dat je beter de fiets kan pakken (en gelukkig hebben we wel een hoop gratis fietsenstallingen!)

Het uitgaanspubliek in het weekend

Ron Swanson GIF - Find & Share on GIPHY
Waarschijnlijk woon je juist in de binnenstad omdat je dichtbij het uitgaanscentrum zit en na het stappen zo je bed in kan rollen. Het is minder leuk als jij de volgende dag vroeg op moet en de halve stad om vier uur ’s ochtends dronken langs je raam zwalkt. Had je net zo goed ook uit kunnen gaan stappen.

De pinguinloop op zaterdagmiddag

Walking GIF - Find & Share on GIPHY
Mensen gaan naar de binnenstad om te winkelen. Logisch, daar is de binnenstad voor. Maar als je snel ergens heen moet en iedereen om je heen loopt stapvoets als pinguïns door de stad te windowshoppen kan dat best irritant zijn. Vooral als mensen met 10 op een rij op slaktempo door de stad kuieren. Beter loop je even om door de kleine straatjes. Het gaat een stuk sneller en je hoeft je niet aan elkaar te ergeren.

De weg naar je voordeur vrij moeten maken

Ryan Reynolds Ugh GIF - Find & Share on GIPHY
Je wil je huis in maar voor je dat kan doen moet je wel nog even de terrasstoelen voor je deur weghalen. Of je wil ’s ochtends vroeg naar buiten met je fiets maar er staat een vrachtwagen zo dicht tegen je voordeur geparkeerd dat je er in je eentje al nauwelijks langs kan. Want al die voordeuren kunnen onmogelijk van huizen zijn, toch?

Met je fiets door de stad

via GIPHY

Altijd fijn als mensen gaan klagen dat je op een drukke dag niet met je fiets door de stad moet gaan. MAAR IK WOON HIER! En die fiets moet toch mee naar huis. Dus bemoei je er niet mee.

Pluspunten

Zeuren kunnen we maar al te goed. Toch is het ook fijn om soms even stil te staan bij alles wat wonen in de binnenstad juist zo leuk maakt!

laagste prijzen aanbiedingen binnenstad arnhem

5 redenen waarom wonen in de binnenstad een feestje is

Natuurlijk is het al een feestje op zich om in ons prachtige stadje te wonen. Maar als je in hartje ...
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.