Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Seraya en Pieter Jan: ‘Ook onze familie en vrienden zijn gek op dit huis’

Door Linda Pol 4 november 2019

Seraya (28) en Pieter Jan (29) komen allebei oorspronkelijk niet uit Arnhem, maar wonen hier nu 3,5 jaar. Ze zijn 11 jaar samen en na hun studies, die ze beiden in Enschede volgden, gingen ze op zoek naar hun eerste huisje samen. Het liefst op een centrale plek. Met hun woning tegenover het mooie Sonsbeekpark hebben ze flink geboft. “Het is ongekend hoe mooi het hier is.”

Dat het huis op hun pad kwam, was puur toeval, vertelt Seraya. “Ik keek regelmatig op Funda om te zien of er nieuwe woningen beschikbaar waren gekomen. Ineens zag ik dit huis voorbijkomen en snapte ik eerst niet waarom ik hem nog niet eerder had gezien. Later bleek dat ik de filters op Funda niet goed had aangepast. De woning lag namelijk iets boven ons budget. Omdat het ons een mooi huis leek, zijn we toch in de auto gestapt om hem te bekijken.”

Eenmaal bij de woning aangekomen, was het stel meteen verliefd. “Ik dacht: dit wil ik!”, vertelt Pieter Jan. Redenen? De uitstraling van het huis, de smalle, lange tuin die er langs loopt en de locatie. “Al had ik toen nog niet eens gezien dat aan de overkant het allermooiste park van Arnhem ligt. Ik heb deze stad de afgelopen tijd steeds beter leren kennen en vind het fantastisch. Het is ongekend hoe mooi het hier is.”

Binnenkijken bij Seraya en Pieter
Foto: Linda Pol

Flink klussen

De binnenkant van het huis viel iets minder in de smaak bij Seraya en Pieter Jan. “De woning was heel kleurrijk met een grote vide op de tweede verdieping”, vertelt Seraya. “Erg mooi, maar het nam veel ruimte in beslag. We wilden de hele woning aanpakken, zodat we er echt ons plekje van konden maken.”

Het scheelt dat beiden klussen in de vingers hebben en er ook veel handige mensen in hun omgeving zijn, waardoor alleen voor het stucwerk iemand moest worden ingehuurd. Op de plek van de vide zit nu de slaapkamer van het stel. En op de plek waar eerst een slaapkamer zat, is nu de badkamer te vinden, waar een balkon aan grenst. De open doorloop van de slaapkamer naar de badkamer zorgt ervoor dat je vanuit bed naar buiten kunt kijken. “Dat is ’s ochtends heerlijk wakker worden”, vertelt Seraya. “In de zomer worden we gewekt door de zon.”

Ontbijten en barbecueën in de tuin

Er zijn veel meer fijne plekken in huis. Zoals de woonkamer met de piano, grote ramen en betonnen tafel. Met mooi weer gaan de grote deuren naar de tuin open, waar een schattig houten tuinsetje staat. Nog zo’n lekker plekje! “Dan is het echt een soort extra kamer. ’s Ochtends ontbijten we er en ’s avonds barbecueën we er met vrienden.” Pieter Jan is sowieso het liefste buiten. “Met goed weer tref je hem 9 van de 10 keer in de tuin”, lacht Seraya. “Ik vind het leuk om te tuinieren”, vult Pieter Jan aan. “Lekker bezig zijn en het leuke is dat je al snel een praatje maakt met de buren of mensen die voorbijlopen.”

Foto: Linda Pol
Foto: Linda Pol
Foto: Linda Pol
Foto: Linda Pol
Foto: Linda Pol
Foto: Linda Pol
Foto: Linda Pol

Niet te veel aankleding

Het stel houdt van rustig en dat zie je terug in de inrichting. Het meeste is wit, waardoor de verschillende planten voor kleur en aankleding zorgen. “Die planten vindt vooral Seraya top”, vertelt Pieter Jan. “Ik vind het al snel te veel. De gordijnen hoeven van mij eigenlijk ook niet. De aankleding zit hem voor mij al in de uitstraling van het huis.” Het schilderij boven de bank heeft Seraya’s opa gemaakt. “We hebben er een mooie omlijsting omheen gekocht en hij heeft een prominent plekje in de woonkamer gekregen”, vertelt ze.

Paniek-momentje

Hoewel Pieter Jan van zo min mogelijk poespas houdt, besloot Seraya toch met wat kleur op de muur in de slaapkamer te experimenten. “Ik wilde zandkleurige vlakken op de muur verven. Dat had ik bij vtwonen gezien en vond ik heel mooi. Pieter Jan was het er niet helemaal mee eens, maar ik dacht: ik doe het gewoon.” Maar dat pakte niet helemaal uit zoals Seraya in gedachte had. “Het tussenresultaat was vreselijk! De verf pakte niet goed waardoor je allemaal vlekken en strepen zag en de kleur leek nergens op. Gelukkig werd het uiteindelijk na een paar keer verven steeds mooier.” En ook Pieter Jan is tevreden over het eindresultaat. “Nu vind ik het prachtig!”

Binnenkijken bij Seraya en Pieter Jan
Foto: Linda Pol

Draai helemaal gevonden

Seraya en Pieter Jan kenden eigenlijk niemand in Arnhem, maar ze hebben hun draai hier helemaal gevonden. “Je merkt dat je al snel een leventje opbouwt”, vertelt Seraya. “We zitten bij de tennisvereniging, wonen in een sociale buurt en onze familie en vrienden komen graag deze kant op. Ook zij zijn gek op het huis.” Hoewel de verbouwing een flinke klus was, is het stel superblij met het resultaat. “Het was een project van ons samen en dat is geslaagd”, vertelt Pieter Jan. “We kunnen hier elke dag genieten.”

Hoe woon jij?

Lijkt het jou ook leuk om ons jouw woning te laten zien Stuur bij interesse een mailtje naar [email protected] en wie weet staan we binnenkort bij jou op de stoep!

Lees ook

Binnenkijken bij Esmee: ‘Ik woon écht op een top locatie’

In de rubriek Binnenkijken Bij nemen we een kijkje achter de voordeur van Arnhemmers. Want wie houdt...
Binnenkijken bij Judith en Gunter

Binnenkijken bij Judith en Günter: ‘In deze wijk voelen wij ons helemaal thuis’

Het creatieve stel Judith (30) en Günter (29) woont sinds twee jaar in een prachtige jaren 30 woning...

Binnenkijken bij Denise: ‘mijn interieur is stoer met een Engels tintje’

In de rubriek Binnenkijken Bij nemen we een kijkje achter de voordeur van Arnhemmers. Want wie houdt...

adv.