Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in het Modekwartier: Art & Ink

Door Jolinda van Alfen 26 mei 2017

Kunst op de huid. Of aan de muur. Op je meubels, oude tas of jas. Natasja van Art & Ink laat het allemaal zien in haar nieuwe winkel/tattoostudio aan de Klarendalseweg in het Modekwartier. 

Als La T’ash timmert de ondernemende kunstenares al een aantal jaren aan de weg. Met haar Urban Art en met haar nieuwe en verfrissende stijl van tatoeages. Eerst vanuit Plint 17, een broedplaats van creatievelingen, ontwerpers en designers. Vanaf deze week vanuit haar eigen plekje aan de Klarendalseweg. “Ik ben ontzettend blij met deze ruimte. Ik kan hier mijn werk laten zien en verkopen en er is een fijne ruimte voor het tatoeëren.”

Female artist

Als female artist werkt ze alleen op afspraak om zo een vertrouwelijke sfeer te scheppen. “Mijn klanten zijn voornamelijk vrouwen. Zij voelen zich hier prettig. Omdat ik alleen op afspraak werk, kan er niet zomaar iemand binnen komen lopen.” Dat is voor Natasja ook prettig. “Ik ben graag geconcentreerd bezig. Zeg ook altijd tegen mijn klanten dat ze het beste hun oortjes of koptelefoon mee kunnen nemen of een boek lezen. Kunnen zij ontspannen en ik kan focussen op het ontwerp en de uitvoering van een unieke tattoo.”

art & ink 5

Natuurlijke en grafische invloeden

Haar inspiratie vindt ze in de natuur. “Bloemen en planten. Ik woon in Rheden en heb het bos als achtertuin. Fijn om na een dag in de drukke en inspirerende stad tot rust te komen. In mijn werk zie je ook veel Japanse invloeden. En ik vind het leuk om met lettertypen te experimenteren, grafische invloeden.”

Graffiti in de kunst

Haar zo herkenbare eigen stijl ontwikkelde ze vanaf het moment dat ze een graffiti workshop volgde.  “Dat was een omslagpunt voor mij. Degene die de workshop gaf maakte zulk mooi gedetailleerd werk dat zo in een kunstgalery kon hangen. Dat wilde ik ook maken. Met gebruik van sjablonen en fotografie maak je werk dat bestaat uit verschillende lagen.”

Experimenteren

La T’ash houdt van experimenteren. “Toen ik in korte tijd tig keer was verhuisd en bij wijze van spreken 160 verhuisdozen had liggen, moest ik daar iets mee. En zo verwerkte ik karton in mijn kunst.” Het tatoeëren maakt ze zichzelf ruim twee jaar geleden eigen. “Een tattoo is kunst op de huid. Dus ben ik eerst gaan oefenen op materiaal dat het meeste op de huid lijkt, leer. En daarna op mezelf. Mensen om me heen.”

Eigen stijl

Net als in haar andere kunstwerken heeft Natasja bij het tatoeëren ook haar eigen stijl. “Ik gebruik graag dotwork en hou van grafische ontwerpen. Soms komen klanten met een vaag idee, ik vind het dat een geweldig leuke uitdaging om met een uniek ontwerp te komen. Een andere keer hebben ze zelf al voorbeelden gevonden. Ook dan vind ik het leuk om er toch nog mijn eigen draai aan te geven. In overleg met de klant natuurlijk.”

Workshops

In haar nieuwe studio/winkel gaat ze ook workshops geven. “Ik geef allerlei kunstzinnige workshops, bijvoorbeeld streetart, Stencil Graffiti, kunst op meubels of kleding.” Voor nu is Natasja druk met het zetten van tijdelijke tattoo’s op het Hoogte80 festival. En het verder inrichten van haar nieuwe plekje. “De nacht van de mode komt er ook al snel aan, daar doe ik natuurlijk ook aan mee!”

Mocht je La T’ash op deze evenementen niet tegenkomen, stap dan eens binnen bij Art & Ink op de Klarendalseweg 134. Je kunt hier shoppen voor leuke kadootjes en items van La T’ash en andere creatieve ondernemers in een grafische en tattoo style. En natuurlijk voor een tijdelijke of permanente tattoo.

Zelf dit soort mooie kunstwerkjes maken? La T’ash kan je meer vertellen.

Meer over Art & Ink ontdekken?

Art & Ink speciaalzaken

Gesloten12:30 - 16:30

Klarendalseweg 134, Arnhem

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.