Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Normaal speelt Chiara in Dollars maar nu bezorgt ze bij Picnic (VIDEO)

Door Janneke Siemes 3 april 2020

Deze week werd bekend gemaakt dat we voorlopig nog even binnen moeten blijven. Houden Arnhemmers het nog vol? Wij vroegen het Chiara van der Lee, die met regelmaat op de bühne stond en muziekles gaf aan kinderen. Nu zijn haar muzikale activiteiten (even) op een laag pitje gezet. ‘Ik wil niet klagen, er zijn ergere dingen dan dit. Maar het is moeilijk om gemotiveerd te blijven als je niet weet wat je eindpunt is.’

Als half Nederlandse en half Italiaanse nam Chiara het coronavirus direct serieus. “Ik vernam vanuit Italië hoe erg de situatie daar is en hoe snel het virus zich verspreidt.” In het begin maakte zij zich behoorlijk veel zorgen om de situatie in Arnhem. “Bizar hoe druk het nog was op straat, het maakte mij boos. Mensen leken niet te willen begrijpen hoe ernstig dit is. Gelukkig is het nu rustiger op straat en wordt het wel serieus genomen.” Chiara heeft begrip voor de verlenging van de maatregelingen. “Ik had zelfs verwacht dat het nog langer verlengd zou worden.”

Houd vol

Chiara houdt het nog vol. “Ik ben bezorger bij Picnic en deze werkzaamheden gaan gewoon door. Aan de ene kant is dit prettig want je hebt dagelijks afleiding. Aan de andere kant is het ook belastend. Je bent continue alert op je eigen gezondheid en die van anderen. Zowel ik, als de mensen waarbij ik langs kom voelen ons kwetsbaar. Want ik weet natuurlijk niet of of iemand waarbij ik bezorg kwetsbaar is. Misschien ben ikzelf wel kwetsbaar? Je weet het gewoon niet, en dat maakt het soms lastig.”

Hamster bezorgingen

Ondanks de adviezen van het kabinet wordt er gehamsterd, ook Chiara merkt dit op. “Normaal gesproken bedroeg een gemiddelde bezorging maximaal 40 kilo. Nu heb ik een bezorglijst met slechtst negen adressen en een gewicht van 455 kilogram in totaal.”

Gelukkig treft Picnic maatregelen om het hamsteren tegen te gaan. “Ze hebben een maximumbedrag voor bestellingen ingevoerd, zo willen ze het hamsteren tegengaan. Ik snap dat mensen in deze tijd wat meer willen bestellen, maar we moeten niet overdrijven. Gelukkig is Picnic een fijne werkgever die met ons mee denkt”, zegt Chiara.

Naast haar werk bij Picnic is Chiara ook online actief. Zo biedt ze vrijwillig aan om boodschappen te doen voor mensen die dit niet kunnen. Ook maakt ze online muziek, lees er hier meer over.

Hoe houd jij het vol?

Wij horen het graag! Laat het ons weten via een videoboodschap. Dit kan via indebuurt Arnhem op Facebook, indebuurt Arnhem op Instagram of Wetransfer naar [email protected]

adv.