Ren dwars door Arnhemse gebouwen en straten tijdens de Arnhem Urban Trail

Aangeboden door Arnhem Urban Trail 7 november 2018

Musis Sacrum, bioscoop Pathé, Rozet en ’t Taphuys. Op het eerste gezicht zomaar een rijtje typisch Arnhemse plekken, maar hier is meer aan de hand. Al deze gebouwen zijn onderdeel van de Arnhem Urban Trail op zondag 25 november. Tijdens dit sportevenement ren of wandel je dwars door bijzondere Arnhemse gebouwen, straten en parken. En dat is héél vet!

Primeur voor Arnhem

Het is de allereerste keer dat de Urban Trail wordt gehouden in onze stad. En dat is goed nieuws. Want een hardloop- of wandelwedstrijd waarbij je dwars door het Watermuseum wandelt, een rondje rent door de Historische Kelders en langs nog veel meer mooie Arnhemse plekken komt, daar wil je aan meedoen. Op zondag 25 november gaat het gebeuren.

Arnhem urban Trail
Foto: Luka de Kruijf

Parcours vol verrassingen

De eerste Nederlandse Urban Trail was in 2016 in Groningen. Na deze geslaagde primeur waren Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht aan de beurt. En nu dus Arnhem! Urban Trail is geen typische hardloopwedstrijd, maar een belevingsloop. Het daarbij niet om de snelste tijd maar juist om de beleving van de stad. Deelnemers komen zo op plekken die normaal niet zomaar toegankelijk zijn.

Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe Parkzaal in Musis Sacrum. “Deze krijgt een mooie rol in het parcours”, zegt organisator Sigrid van Toorn. “De Arnhemse sportschool Het Sportlokaal met vintage jaren ’30 uitstraling is wellicht minder bekend, maar ook daarmee gaan lopers kennismaken.”

Arnhem urban Trail
Foto: Luka de Kruijf

Van het Gele Rijders Plein tot De Korenbeurs

De start van de Arnhem Urban Trail is op het Gele Rijders Plein. Vervolgens ren je door ’t Taphuys, Musis Sacrum, Het Sportlokaal, Perplex in het gebouw Royal, bioscoop Pathé, de brandweerkazerne, Rozet, de Historische kelders en De Korenbeurs. Je eindigt weer op het Gele Rijders Plein.

Een indrukwekkende lijst, die alleen maar groeit. Zodra het volledige parcours bekend is, lees je het hier.

Arnhem urban Trail
Foto: Luka de Kruijf

Hoe, wat waar…

Even praktisch dan: de Arnhem Urban Trail is op zondag 25 november. Om te voorkomen dat het dringen wordt, vertrekken de deelnemers in vijf verschillende ‘startwaves’. De eerste vertrekt om 9.30 uur. Na de finish wacht de deelnemers een gratis ontbijt en een unieke Urban Trail medaille. Je kunt kiezen voor een route van 5 kilometer of 10 kilometer. Ben je niet zo’n fanatieke hardloper? Wandelaars zijn ook meer dan welkom. Het gaat immers om de beleving!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Arnhem Urban Trail. Meer over Arnhem Urban Trail ontdekken?

Arnhem Urban Trail sport en bewegen

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.