Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze manege kunnen mensen met een handicap tóch paardrijden: ‘Zo komen ze in beweging’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 12 november 2020

Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank in lokale clubs en verenigingen. Dat doen ze niet voor niks: dit zijn dé plekken waar je als buurt samenkomt. Verschillende verenigingen uit de omgeving van Arnhem deden mee.

Zo ook Manege zonder Drempels. Dit is een bijzondere manege waar mensen met een ernstig meervoudige beperking kunnen genieten van paarden. Omdat ze niet op de reguliere manier op een paard kunnen zitten, liggen ze op een speciaal huifbed. Dit is een soort bed wat gespannen wordt over de ruggen van twee paarden. Hier ligt de rijder op. De dek- en ligkleden van deze bedden zijn aan vervanging toe en daar hebben ze hulp bij gekregen van Rabo ClubSupport! Voorzitter Pieter Oosterveld vertelt: “Meestal kunnen zij niets zelfstandig, veel van hen kunnen niet eens praten. Het is zo belangrijk dat ook deze mensen beweging krijgen. Op deze manier kan dat tóch!”

Kledingbank Arnhem

Daarnaast kreeg ook de Kledingbank uit Arnhem een bijdrage. Hierdoor kunnen ze gas, water en licht betalen. Zo blijft de kledingbank hun belangrijke werk blijven doen: kleding weggeven aan Arnhemmers die dat hard nodig hebben.

Meer clubs kregen een bijdrage

Clubs en verenigingen zijn waardevol voor ons land, vindt Rabobank. Met Rabo ClubSupport draagt de bank hieraan bij door te ondersteunen op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Hierdoor kunnen clubs en verenigingen iets betekenen voor de buurt. Bijvoorbeeld door het clubhuis te verduurzamen, gezond voedsel aan te bieden in de kantine of trainingsprogramma’s voor gehandicapten op te zetten. Manege zonder Drempels en de Kledingbank uit Arnhem zijn niet de enige geluksvogels die een bijdrage kregen. Het zijn er nog veel meer! Ben je benieuwd welke dit zijn? Kijk dan op Arrayrabobank.nl/clubsupport.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

adv.