Lekker buiten sporten: 6x uitdagende en mooie hardlooproutes in Arnhem

Door Brechtje van Dam 27 maart 2019

Door de prachtige groene omgeving is onze stad hartstikke geschikt om met je hardloopschoenen aan een rondje te maken. Voor zowel beginners als gevorderden zijn er allerlei hardlooproutes in Arnhem te vinden. Wij zochten een paar leuke voor je uit. (Met dank aan Runnersworld.)

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Rondje Sonsbeek voor beginners

hardlooproutes in arnhem sonsbeek

Deze route van ongeveer 3,5 km is ideaal als je nog niet zoveel rent, en brengt je langs een paar van de mooiste plekken van ons stadspark Sonsbeek. De verharde ondergrond van deze route maakt dat je minder snel vermoeid raakt. Soms ga je berg op en soms berg af, dus houd daar rekening mee.

Langs de Arnhemse bruggen

hardlooproutes in arnhem bruggen

Bridge to Bridge kun je ook prima alleen. Deze route van 11 km brengt je langs beide Arnhemse bruggen en helpt je goed conditie opbouwen. De volledige route is op verharde wegen.

Klein rondje Presikhaaf

hardlooproutes in Arnhem

Je hoeft niet naar het centrum of Sonsbeek voor een goed en mooi hardlooprondje. Deze route brengt je 5 km door Presikhaaf en er is genoeg te zien op je weg, zoals het volop groene park Presikhaaf.

Bikkelen bij Warnsborn

hardlooproutes in arnhem warnsborn

Van alle hardlooproutes in Arnhem is dit een van de zwaardere. Deze route van bijna 10 km over onverhard terrein bij landgoed Warnsborn is een ultieme test van je conditie. Als je net begint met rennen kan het leuk zijn om deze route als uiteindelijk doel te hebben, zodat je op den duur deze hele route uit kunt lopen.

Langs het water van de Rijkerswoerdse plassen

hardlooproutes in Arnhem rijkerswoerd

We hebben veel prachtige gebieden in Arnhem en daarbij hoort het groen van de Rijkerswoerdse plassen. Deze route brengt je door dit mooie stukje natuur in Arnhem Zuid met een pittige loop van net iets meer dan 10 km. Voor meer routes in Arnhem – zowel Noord als Zuid – check eens de website van Runnersworld.

Het groen van Meinerswijk

hardlooproute-meinerswijk

Door een trouwe lezer werden wij erop geattendeerd dat een hardlooproute door Meinerswijk absoluut niet mag ontbreken uit deze lijst. En hij heeft helemaal gelijk! De route is ruim 11 km en brengt je langs een prachtig Arnhems natuurgebied.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Sport

adv.