Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bram was prof en loopt nu een kwart marathon: ‘Hardlopen is mijn leven’

Aangeboden door NN Running Day 30 september 2020

Van NN Marathon Rotterdam tot de Rabo Bridge to Bridge; er is bijna geen hardloopwedstrijd die doorgaat dit jaar. Superjammer als je wél keihard hebt getraind. Maar er is goed nieuws! Er is een nieuw hardloopevent dat sowieso doorgaat: NN Running Day. Op zondag 11 oktober kun je in Arnhem meedoen aan een van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden die zijn afgelast dit jaar. Via een app ervaar je de run alsof je er écht bent. Bram Som loopt de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam: ‘Het is fijn om toch stipjes op de horizon te hebben.’

Bram was pas zeven jaar toen hij voor het eerst de hardloopschoenen aantrok . “Mijn vader nam me toen mee naar zijn atletiekvereniging. Ik was meteen verkocht. De veelzijdigheid, de wedstrijdjes, constant nieuwe uitdaging: dat past echt bij mij.” Bram is naar eigen zeggen zeer competitief. “Ook het hordelopen en verspringen vond ik geweldig. Uiteindelijk ben ik een aantal jaar prof geweest.”

Coaching en begeleiding

Op olympisch niveau rennen doet Bram niet meer. Inmiddels helpt hij anderen met training en begeleiding in hun sport. Dat doet hij met name digitaal, wat goed uitkomt in deze tijd. “Maar ik mis de wedstrijden wel. Het publiek, een uitdagend parcours en rennen met je loopmaatjes maakt het echt leuk.” Bram zou dit jaar onder andere de marathon van New York gaan lopen. Helaas is ook die wedstrijd afgezegd.

“Aan de andere kant merk ik dat die stipjes op de horizon heel goed voor me zijn. Daarom is zo’n virtueel evenement als NN Running Day echt leuk om aan deel te nemen,” vertelt Bram. Hij gaat via de NN Running Day app de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam lopen. Via de app kun je de marathon zo natuurgetrouw mogelijk beleven. Onderweg hoor je aanmoedigingen van het publiek, word je op de hoogte gehouden van je tussentijd en hoor je waar je je zou bevinden op het originele parcours. Na afloop zie je alle informatie en je eindtijd in een persoonlijke tijdlijn.

Schoenen aan, het bos in

Bram woont in Oosterbeek en rent vanuit zijn achtertuin zo het bos in. Of hij rent langs de Rijn. Niets is echt vlak in die omgeving dus het rennen is nog een fikse uitdaging, maar dat vindt Bram wel lekker. “Het liefst kom ik rond half 7 mijn bed uit en ga ik alleen het bos in. Het is dan lekker rustig, er zijn nog dieren te zien en andere hardlopers zijn er amper. Dat is voor mij echt de oplader van mijn batterij.”

Doe ook mee!

Lijkt het je wel wat om – net als Bram – op zondag 11 oktober mee te doen aan NN Running Day? Dat kan! Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:

  • NN Marathon Rotterdam
  • Marathon Eindhoven powered by ASML
  • Singelloop Utrecht
  • Almere City Run
  • Maastrichts Mooiste
  • Menzis 4 Mijl van Groningen.

Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je de 11gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

NN Running Day


Gesloten09:00 - 18:00

adv.