Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sinterklaasintocht Arnhem 2019: lees hier het hele programma

Door Jolinda van Alfen 6 november 2019

De intocht is niet alleen leuk om te zien omdat we Sinterklaas weer kunnen verwelkomen in onze mooie stad, er zijn ook een hoop dingen te beleven! Vooral voor de kleine Arnhemmers maar ook voor volwassenen zijn er allerlei leuke dingen te doen tijdens de Sinterklaasintocht in Arnhem op zaterdag 16 november. Deze activiteiten staan er op het programma voor zaterdag 16 november oftewel: de intocht. 

Pietenband

12:15 uur
Aan de Rijnkade worden de wachtende kinderen en hun ouders opgewarmd door Peter en de Vliegmachien en de Pietenband.

13:00 uur
​Het is zover, Sinterklaas komt aan op de Rijnkade. Burgemeester Marcouch zal de Goedheiligman ontvangen.

13:30 uur
​Begin intocht door binnenstad Arnhem. Ben je benieuwd naar de route? Check dit dan hier.

15:30 uur
​Aankomst bij Rozet waar Sinterklaas de sleutel krijgt van zijn verblijf waar hij tot aan zijn vertrek uit Nederland zal wonen.

Sint Spelen in Rozet

Rozet is de eindlocatie van de intocht. Er zijn verschillende voorstellingen van de Vloer, er is een pietenband en nog veel meer te beleven. In Rozet zelf kun meedoen met de Sint Spelen, toegang hiervoor kost 2,50 euro. De Sint Spelen bestaan uit zes tot acht activiteiten. Zo kunnen kinderen een kijkje nemen in de slaapkamer van Sinterklaas, deelnemen aan een sportactiviteit, pepernoten bakken, een coole pietendans leren en meer. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Ook op andere data in november zijn er Sint Spelen, kijk op deze website voor meer informatie.

adv.