Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Intocht Sinterklaas in Arnhem: dit is het alternatief

Door Carin van der Meij 29 oktober 2020

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint… toch? Door het coronavirus en de bijkomende maatregelen zijn veel evenementen afgelast. Helaas kunnen kinderen dit jaar Sinterklaas niet live begroeten bij de jaarlijkse intocht in Arnhem. Maar de organisatie zorgt voor een prachtig alternatief! Pak je agenda erbij en noteer: zaterdag 14 november de online intocht van Sinterklaas in Arnhem.

Elk jaar is de intocht van Sinterklaas bij de Rijnkade, voor dit jaar stond het kinderfeest in de agenda op zaterdag 14 november. Het bestuur van de Stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz is al een tijdje druk bezig om genoeg geld bij elkaar te sprokkelen voor een gezellig kinderfeest.

Sinterklaasintocht in Arnhem

In veel steden in Nederland gaat er een streep door de Sinterklaasintocht. In Arnhem is gezocht naar een alternatief. En die heeft de Stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz gevonden. Zaterdag 14 november is er een online evenement ‘Sinterklaas Begroet Arnhem’.

Livestream

Helaas kan Sinterklaas vanwege het coronavirus niet afmeren aan de kade in Arnhem. Daarom zijn Sinterklaas en zijn pieten via een livestream te zien op de internetsite www.sinterklaasarnhem.nl. Rond 13.00 uur zal hij Arnhem bereiken en zal dan doorvaren tot aan de Pleybrug. Sinterklaas zal daar met zijn boot keren en vaart dan richting het Rijnhotel om vervolgens naar zijn verblijf ergens in Arnhem te vetrekken.

Roetveegpieten

Voor deze alternatieve sinterklaasintocht zijn de vrijwilligers bereid om dit jaar als roetveegpiet alle kinderen te begroeten. Sinterklaas en zijn pieten zullen hiervoor op het bovendek van zijn pakjesboot 026 te zien zijn en een livestream maakt het mogelijk deze bijzondere begroeting via de website te volgen. Ook is dit een eerbetoon aan de overleden voorzitter Bram van de Worp.

Mocht de online intocht onverhoopt niet door kunnen gaan als de coronamaatregelen nog verder worden aangescherpt, dan is dit tijdig op de facebookpagina van de intocht te lezen.

Lees ook

Zo helpt de Skills Box Arnhemse kinderen aan meer beweging

Klimt jouw zoon of dochter na schooltijd ook het liefst op de bank om urenlang televisie te kijken? ...

Zoetekauwen, opgelet! Dit pand krijgt een hele lekkere invulling

In de categorie dit-missen-we-nog-in-Arnhem: de enige echte Royal Donuts. Komt verandering in, want ...

MAG DAT: langs de deuren gaan met Halloween en Sint Maarten in Arnhem?

Waar het ene na het andere evenement wordt afgelast, is er voor de jongste Arnhemmers goed nieuws: S...

adv.