Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow, dit wil je niet missen tijdens de open dag op het Lorentz Lyceum!

Aangeboden door Lorentz Lyceum 6 januari 2020

Stapt jouw tiener binnenkort het tijdperk van de brugklas in? Spannend! Nu moet je samen op zoek naar een nieuwe school. Iedere ouder wil het beste voor zijn kind; een veilige omgeving, een fijne sfeer en huiswerkbegeleiding. Dit vind je allemaal op het Lorentz Lyceum, op zaterdag 18 januari kun je dit zelf ervaren. Een sneak preview van het nieuwe schoolgebouw? Dat kan ook, op een hele bijzondere manier.

Van oud naar nieuw in een bus

Op zaterdag 18 januari opent het Lorentz Lyceum haar deuren van 10.00 uur tot 14.00 uur. Een bijzondere dag aan het begin van het nieuwe jaar, een dag die volledig in het teken staat van ‘oud naar nieuw’. Het Lorentz gaat in 2020 namelijk verhuizen naar een spiksplinternieuw pand dichtbij station Arnhem-Zuid. Het pand is nog niet klaar maar tijdens de open dag mag je alvast een kijkje nemen. Als ware toerist word je van het oude naar het nieuwe pand gereden in een Engelse bus. Als het nieuwe schooljaar van 2020 aanbreekt kan jouw tiener dwalen in de nieuwe gangen van dit pand.

Lees verder onder de foto>

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lorentz Lyceum (@lorentzlyceum) op

Volg een mini-les

De talenknobbels kunnen zich uitleven op deze school want naast de gebruikelijke talen, geeft het Lorentz Lyceum ook les in Spaans, Klassieke Vorming, Chinees en drama in het Engels als het vak Accent. Het Lorentz Lyceum schenkt niet alleen aandacht aan talen, het is een school met een Bèta profilering. Het vak NLT (natuur, leef en techniek) is hier een mooi voorbeeld van. Vakken als natuurkunde, scheikunde, wiskunde, biologie en aardrijkskunde komen hier samen aan bod. Nieuwsgierig of één van deze vakken de leergierige honger van jouw kind stilt? Leerlingen uit groep acht kunnen zich opgeven voor een mini-les op de donderdagmiddag.

Een nieuwe start op een nieuwe plek

Naar verwachting vindt de verhuizing plaats in de zomer van 2020. Het nieuwe gebouw ligt direct naast station Arnhem Zuid. De bouw is nog in volle gang maar de bouwtekeningen zien er veelbelovend uit. Wie wil er nou niet naar een (letterlijk) nieuwe school op zo’n gave plek? Het adres van deze nieuwe school wordt: Metamorfosenallee 100, 6843HX Arnhem.

Lees verder onder de foto’s >

Fotocredits:
Fotocredits:
Fotocredits:

Mag ik even binnenkijken?

Nieuwsgierig hoe de lessen op het Lorentz Lyceum eraan toe gaan? Sade en Sofie geven je een kijkje in het klaslokaal, de gangen en koffiekamer. De vlog is nog wél opgenomen in het ‘oude’ gebouw, maar de sfeer die hier hangt, de docenten en de leerlingen verhuizen (natuurlijk) allemaal mee!


Meer over Lorentz Lyceum ontdekken?

Lorentz Lyceum middelbare scholen

Groningensingel 1245 , Arnhem

Bekijk meer:middelbare scholen

Lees ook:

Toen in Arnhem: zo zag jouw middelbare school er vroeger uit

Arnhem heeft een aantal middelbare scholen - de een weliswaar een stukje ouder dan de ander. Ben je ...

adv.