Nieuwtje: Wij weten wat er nu weer in de oude Melkfabriek gebeurt!

Aangeboden door Souvenir Coberco 31 oktober 2018

Modeshows, technofeesten; het pand van de oude Melkfabriek in Arnhem heeft vaak dienst gedaan als evenementenlocatie. En ook dit weekend is er een bijzondere bijeenkomst waarbij de rijke geschiedenis van de oude Melkfabriek centraal staat.

Melkborrel

Welke Arnhemmer herinnert zich de Melkfabriek nog? Vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw reden dagelijks melkwagens af en aan en veel Arnhemmers hebben er gewerkt of in de buurt gewoond. De sluiting van de fabriek in 2003 vormde het einde van een rijke geschiedenis. CASA is voor het project ‘Souvenir Coberco’ op zoek naar de verhalen achter dit erfgoed. Dus vraag je opa of oma, tante en oom of zij nog verhalen weten en kom samen naar de borrel op 3 november van 15.00 tot 18.00 uur!

Oud-werknemers en bewoners

Heb jij vroeger bij de fabriek gewerkt of gewoond en weet je hier nog goed over te vertellen? Kom dan naar de oude Melkfabriek op 3 november. Architectuurcentrum CASA tekent voor de organisatie van deze Melkborrel. Heb je nog attributen, foto’s of filmpjes over alledaagse en bijzondere belevenissen rondom de Melkfabriek, neem die dan vooral mee. Tijdens kleine presentaties en rondleidingen kun je hun verhalen delen en luisteren naar herkenbare anekdotes van anderen.

Foto: Gelders Archief, Akzo Nobel Nederland. Nummer: 3019 – 29578

Film Souvernir Coberco

Ook na de Melkborrel is het tof om terug te blikken op de geschiedenis van dit terrein. Tijdens de Melkborrel zijn er filmmakers aan het werk. De documentaire over de Melkfabriek – het Souvenir Coberco – kun je begin 2019 bekijken tijdens een historisch filmmatinee.

Waarom al die aandacht voor het verleden?

Een reünie met oud-medewerkers en bewoners is natuurlijk altijd gezellig. Maar de ontwikkelaars van het het voormalige fabrieksterrein vinden het ook nog eens hartstikke belangrijk dat het verhaal van de Melkfabriek een belangrijke plek krijgt in het nieuwe ontwerp. BPD is gestart met de ontwikkeling van het terrein  tot stedelijk woon- en werkgebied en de oude fabriek gaat het kloppend hart vormen van het Cobercokwartier. De verhalen over de historie van de plek geven veel betekenis en identiteit. Door de verhalen op te halen en deze te laten terug komen in het toekomstige ontwerp blijft de herkomst bestaan. Informatie van de echte kenners is van harte welkom.

Opgeven voor de Melkborrel

Dus ben je of ken je oud-werknemers van de fabriek of (oud-)omwonenden dan kun je je nog aanmelden voor de Melkborrel. Wacht hier niet te lang mee, er zijn al meer dan 100 aanmeldingen bij de organisatie binnen gekomen. Stuur een mailtje naar [email protected]. Je krijgt dan meer informatie over het programma.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Souvenir Coberco. Meer over Souvenir Coberco ontdekken?

Souvenir Coberco dienstverlening

Bekijk meer:dienstverlening

adv.