Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hardloper Bram: ‘via deze app kun je tóch meedoen aan een hardloopwedstrijd’

Aangeboden door NN Running Day 16 oktober 2020

Zag jij afgelopen zondag opvallend veel mensen hardlopen in Arnhem? Dat kan kloppen, want er was een heus hardloopevent bezig: NN Running Day. Vanuit je eigen voordeur kon je meedoen aan één van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden. Via een app ervaarde je de run alsof je er écht was. Bram Som deed ook mee: “meedoen via de app gaf me inspiratie.”

Bram Som deed virtueel mee met de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam. De app van NN Running Day geeft je het gevoel dat je er écht bij bent. “Je hoort supporters onderweg, muziek en je wordt op de hoogte gehouden van je snelheid en je positie. Dat zorgt echt voor dat wedstrijdelement dat je bij een normale run nu moet missen”, vertelt Bram. “Het begint eigenlijk al met het aanmelden: je kiest een wave, begint op een vast tijdstip en je ziet hoe ver de andere renners zijn. De spanning wordt stiekem toch opgebouwd dankzij de app.”

Lekker rustig aan

Als voormalig prof kan Bram een mooie tijd neerzetten. Zondag koos hij er echter voor om relaxed te rennen samen met zijn gezin. “Ik had een drukke week gehad en wilde daarom niet al te hard gaan. De kinderen gingen allebei op de fiets mee. Dat was ook heel gezellig.” Bram koos een mooie route langs Oosterbeek, Wolfheze en Doorwerth. “Eigenlijk is elke route hier in de buurt mooi.”

bram hardloper nn running day

Het beste alternatief

Bram Som is tevens hardloopcoach. Een aantal sporters die hij begeleidt, deden ook mee aan de NN Running Day. “Ze hebben het allemaal goed gedaan, ondanks de regenbuien. Ze waren heel tevreden, en ik ook. Ik kan er dubbel en dwars van genieten dat zij een mooie tijd hebben neergezet.” Bram noemt de NN Running Day het beste alternatief op een hardloopwedstrijd. “Natuurlijk is een echt event nog leuker, maar dat kan nu gewoon even niet. Dit zit er precies tussenin. Het is geen eenzame run maar voelt echt een beetje als het echte werk.

Je kunt nog meedoen!

Lijkt het je ook wel wat om mee te doen met NN Running Day? Dan heb je geluk! In het weekend van 24 en 25 oktober organiseert Nationale-Nederlanden een tweede editie. Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:

• NN Marathon Rotterdam
• Marathon Eindhoven powered by ASML
• Singelloop Utrecht
• Almere City Run
• Maastrichts Mooiste
• Menzis 4 Mijl van Groningen.

Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je gebruik kunt maken via de app van NN Running Day. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!

Lees ook...

bram nn running day

Bram was prof en loopt nu een kwart marathon: ‘Hardlopen is mijn leven’

Van NN Marathon Rotterdam tot de Rabo Bridge to Bridge; er is bijna geen hardloopwedstrijd die doorg...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

NN Running Day

Gesloten09:00 - 18:00

adv.