Dit is er allemaal te doen tijdens de kinderboekenweek in Arnhem

Aangeboden door Kinderboekenweek 2 oktober 2018

Met een goed boek voel je je nooit alleen. En laat het thema van de Kinderboekenweek nou ook nog eens vriendschap zijn. Dat moet een supergezellige week worden! Dit jaar is het van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober Kinderboekenweek. Er is in Arnhem genoeg te doen, met of zonder vrienden. Wij zetten de leukste activiteiten voor je op een rijtje.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Het thema van deze Kinderboekenweek is Vriendschap en het motto is Kom erbij! Tijdens deze week krijg je het Kinderboekenweekgeschenk, geschreven door Jozua Douglas, cadeau bij besteding van €10,- aan kinderboeken. Voor de allerkleinsten maakt Milja Praagman het Prentenboek van de Kinderboekenweek, dit is koop voor € 6,95. Tof!

Opening in de Arnhemse Kinderboekwinkel

In de Arnhemse Kinderboekwinkel is er tijdens de kinderboekenweek van alles te beleven. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, elke dag is er wel iets te doen. Check het volledige programma hier. Wat je echt niet wilt missen is de de opening op woensdag 3 oktober van 10.00 – 11.00 uur. Willeke, je kent haar misschien van het Kinderatelier, leest voor uit Kom erbij! van Milja Praagman. Daarna mag je samen knutselen. ’s Middags vanaf 14.00 uur komen in de Arnhemse Kinderboekwinkel drie vriendenduo’s bij elkaar. Toevallig zijn het bekende schrijvers en illustratoren. Ze drinken een kopje koffie en kletsen gezellig bij, maar er is ook genoeg tijd om jou voor te lezen, te tekenen of te signeren.

De Arnhemse Kinderboekwinkel boekhandels

Nu open09:30 - 18:00

Weverstraat 26, Arnhem

Bekijk meer:boekhandels

Bibliotheken van Arnhem

verhalenvangers bibliotheek arnhem

Ook in de diverse vestigingen van de Arnhemse bibliotheek is van alles te doen tijdens de kinderboekenweek. Wat dacht je van een middag knutselen of een knettergekke rondleiding met vrienden? Op 5 oktober is er zelfs een heuse disco in Rozet, van 19.30 tot 21.00 uur. Ook de workshop archeologie is een niet te missen activiteit, op zondag 7 oktober. Bekijk het volledige programma hier. 

Bibliotheek Arnhem bibliotheken

Nu open10:00 - 20:00

Kortestraat 16, Arnhem

Bekijk meer:bibliotheken

Theatervoorstelling en musical

Een scene uit de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt. Studenten gebruiken deze musical ter inspiratie voor hun mini-musical. Foto: ANP

Theater en boeken, wat een heerlijke combinatie! Op vrijdag 5 oktober speelt Rik Rikken van 10.30 – 11.15 uur de Theatervoorstelling De Kleine Walvis. Geïnspireerd op het bekende prentenboek van Benji Davies. Maar dan is het nog niet klaar met de voorstellingen in de kinderboekwinkel, op zaterdag 6 oktober kun je genieten van een Mini-musical over Annie MG Schmidt. Van 10.00 – 10.15 uur en 11.00 – 11.15 uur spelen studenten van de Nederlandse Musical Academie. Kun je deze zaterdag niet? Op zaterdag 13 oktober zijn de studenten er weer om te dansen, spelen en zingen.

Afsluiting met een Vossenjacht

Foto: Arnhemse kinderboekwinkel

Wegens daverend succes is er ook dit jaar een echte Vossenjacht van de Arnhemse Kinderboekwinkel! Er lopen allerlei figuren uit kinderboeken rond in de omgeving van De Arnhemse Kinderboekwinkel op zondag 14 oktober, tussen 14.00 en 16.00 uur.

Makers kinderboekenweekgeschenk ontmoeten

Jozua Douglas en Milja Praagman. foto Mark Kohn

Wil je de schrijver en illustrator van het Kinderboekenweekgeschenk in real life zien? Dat kan! Jozua Douglas en Milja Praagman gaan tijdens de Kinderboekenweek op tournee en komen ook bij jou in de buurt. Zo kun je Jozua Douglas deze week ontmoeten in Nijmegen.

Waar? Dekker van de Vegt, Marikenstraat 29 Nijmegen
Wanneer? Vrijdag 5 oktober
Hoe laat? Om 16.00 uur
Kosten? Gratis!

Kinderboekenweek

Meer over kinderboeken

Een hond met een eigen boekenwinkel? Dat kan alleen in Arnhem

Heb jij hem al gespot? Meneer Boymans? Hij zit bijna dagelijks parmantig de Klarestraat in de gaten ...

‘Toveren met kleuren’ bij het kinderatelier van Willeke

Een tekening hier, een tekening daar, potloden, verfkwasten, krijtjes, schaartjes. Als wij binnensta...

Arnhemse kinderboekenschrijver: ‘Ik wil vooral een spannend verhaal vertellen’

Een kinderboek moet spannend zijn. Tenminste, als het aan de Arnhemse Hajo Visscher ligt. "Als kinde...

 

 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.