Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Airborne at Night: deze unieke videoprojectie wil je niet missen

Aangeboden door Gemeente Renkum 4 september 2019

Het gemeentehuis van Oosterbeek verandert op vrijdag 13 en zaterdag 14 september in een groot videoscherm. De Airborne geschiedenis en specifiek die van honderden zweefvliegtuigen (gliders) en hun bemanning wordt dan op spectaculaire wijze in beeld gebracht. Dit is waarom je deze videoprojectie niet wilt missen.

Een ode aan de Gliders

Het is nu, september 2019, 75 jaar geleden dat operatie Market Garden met daarin de Slag om Arnhem plaats vond. Gemeente Renkum was het middelpunt van deze slag in 1944. Denkt je aan de Slag om Arnhem dan denk je aan de duizenden para’s die gedropt zijn. Maar wat je misschien niet weet is dat de zweefvliegtuigen, de zogenaamde Gliders, manschappen, materiaal en munitie vervoerden. Zo’n 600 Horsa gliders zijn in de septemberdagen van 1944 geland op diverse plekken in de regio van Wolfheze. Deze bijzondere Gliders zijn iconisch voor de Slag om Arnhem.

Unieke videoprojectie

Het bedrijf Mr. Beam dat gespecialiseerd is in videomapping, heeft het verhaal van de gliders op een bijzondere manier geanimeerd. Op speciaal gecomponeerde muziek wordt de projectie elke 20 minuten vertoond. Een nieuwe en unieke manier om de impact van de Slag om Arnhem te beleven en te voelen. Daar wil je bij zijn!

Praktische informatie

De videoprojectie is te zien op vrijdag 13 en zaterdag 14 september van 20.30-23.30 uur op het Raadhuisplein in Oosterbeek. Toegang is gratis. Kijk voor meer info op deze website.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Gemeente Renkum. Meer over Gemeente Renkum ontdekken?

Gemeente Renkum

Generaal Urquhartlaan 4, Oosterbeek

 

adv.