6 x waarom Malle Marietje véél meer is dan een gordijnenhal

Aangeboden door Gordijnenhal Malle Marietje

Saai hé, de hele dag binnen zitten. Komen de muren al op je af? Misschien is dit wel het moment om je huisje eens goed te bekijken. Merk je dat de schelle stem van de kinderen door je woning galmt, en geconcentreerd werken lastig is? Heb je last van lichtinval doordat de eerste zonnestraaltjes het scherm van je laptop verblinden? Raambekleding van Gordijnenhal Malle Marietje kan in beide gevallen een uitkomst bieden.

Malle Marietje voorziet in elke vorm van raambekleding

Dus of het nu gaat om gordijnen, jaloezieën of rolgordijnen, je kunt uit alle smaakjes kiezen. In eerste instantie gaat het niet zozeer om de kleur of het patroontje. Je moet jezelf eerst afvragen waar de raambekleding voor dient. “Hier wordt vaak niet over nagedacht, maar raambekleding heeft verschillende functies; het kan licht wegnemen, geluid dempen, het kan ervoor zorgen dat ’s avonds alles volledig afgesloten is, én het kan gebruikt worden voor meer sfeer in huis”, legt Joanne uit.

 • Stap één is volgens Joanne om te kijken naar je budget. “Weet waar je bovengrens ligt en geeft dit ook eerlijk aan, want de duurste items hoeven niet per se de beste keus te zijn. De juiste keus is afhankelijk van je woning.” De hoogte van het plafond bijvoorbeeld, maar ook het soort raam en de akoestiek in je huis zijn volgens Joanne punten om rekening mee te houden.
 • Stap twee is dus een kritische blik op de functie van je raambekleding. Wist je bijvoorbeeld dat een gordijn voor alles in één kan dienen? “Een goed sluitend gordijn kan bijdragen aan een fijne akoestiek, houdt fel licht tegen en biedt gezelligheid”, vertelt Joanne. Eigenlijk is een gordijn dus een heel waardevol item! Een jaloezie is perfect om licht te filteren, zodat je fijn met je laptop op schoot kunt werken.

Ook de kleine dingetjes tellen mee

Gordijnhaakjes, een gordijnband, de gordijnrails of een nieuw stofje voor om je lampenkap. Je kunt het zo gek niet bedenken of Malle Marietje heeft het voor je. “Waar de laatste tijd ook veel mensen voor komen zijn de valletjes voor de ramen. Ook jongeren weten mij hiervoor te vinden. Kennelijk ben ik één van de weinigen in Gelderland die dit nog verkoopt”, zegt Joanne.

gordijnenhal malle marietje arnhem
fotocredit: indebuurt Arnhem

Crea-bea’s in Arnhem opgelet; Malle Marietje heeft ook een couponbak. Bomvol met lappen stof in allerlei kleurtjes en formaten. Voor 5 euro per lap vind jij hier je pareltjes. Soms kun je er met gemak nog een mooi kussen of gordijn van maken. Mooi wonen hoeft helemaal niet duur te zijn als je creatief bent!

Joanne vertelt met een glimlach over haar bak met coupons; “Laatst kwam er een meisje van zes langs, ze had net een naaimachine cadeau gekregen. Ze vroeg mij of ik nog een mooi stofje voor haar had. We gingen samen snuffelen en vonden een perfect stofje voor haar. Daar heeft ze een ontzettend leuk tasje van gemaakt.”

Een korte levertijd door lokaal te ondernemen

Alle gordijnen en rolgordijnen van Malle Marietje worden in een Nederlands atelier gemaakt. Dichtbij Arnhem zelfs. “Als je plaatselijk inkoopt dan help jij je naasten. Ik vind dit belangrijk, al helemaal in deze tijd! Laten we zoveel mogelijk lokale ondernemers steunen,” zegt Joanne.

Gordijnen en rolgordijnen die gemaakt worden hebben een levertijd van ongeveer tien werkdagen. Is het op voorraad dan kan het in een week al binnen zijn.

Alles is eenvoudig te monteren

Ja, je hoeft geen ‘handige harrie’ te zijn als je iets koopt bij Malle Marietje. Die handige klusjes doen zij wel voor je. Joanne levert haar artikelen zo aan dat jij direct aan de slag kunt. Bestel je een gordijnrails? Dan hoef je alleen nog maar een gaatje in de muur te boren, een plugje erin en het te bevestigen. Wanneer de rails hangt kun je direct het gordijn ophangen, want de haakjes zitten er al aan. Wel zo handig!

Foto: indebuurt Arnhem

Mocht het bevestigen van een gordijnrails of rolgordijn toch uitlopen op een fiasco? Dan heeft Joanne altijd nog een handig mannetje in haar zaak. Tegen een kleine vergoeding komt hij graag bij je langs voor het monteren.

Mag ik ‘je kussen’?

Het houdt niet op met de creativiteit van Joanne. Samen met haar zusje heeft ze ook nog een eigen kussenlijn. Het merk heet ‘je kussen’ en het bestaat uit de voorletters van de zusjes Joanne en Elise. “We hebben de naam heel spontaan bedacht, mijn zusje was slap aan het ouwehoeren, ze zei: ‘Mag ik je kussen even hebben?’ ‘Of mag ik je even kussen’ Daarna lagen we helemaal dubbel om de woordspelingen en wij beide dachten; dit wordt de naam voor ons kussen!”, zegt Joanne lachend.

Eerlijkheid en gezelligheid

Bij deze creatieve dame is het er met de paplepel ingegoten. De moeder van Joanne begon ooit met een gordijnatelier. Joanne staat met veel plezier in haar winkel: “Mensen komen hier aanwaaien om een praatje te maken of om mij te bedanken voor de sfeer in hun huis, dit geeft veel voldoening.” Wat het belangrijkst is in een winkel? Een vriendelijk ontvangst, oprecht advies en een fijne sfeer. Hier is volgens Joanne geen twijfel over mogelijk. “Mensen komen hier ook langs om nog even te vertellen hoe blij ze zijn met hun gordijn. Ik vind dit belangrijk. Mensen moeten het gevoel krijgen dat hetgeen wat ze gekocht hebben, hun aanvult. De duurste oplossing is niet altijd de mooiste oplossing! Ieder huis heeft een eigen stijl nodig. Dit kan alleen met eigen spulletjes waarin jouw persoonlijke smaak naar voren komt”, legt Joanne uit. Malle Marietje helpt hier graag bij.

Kortom, een goed advies begint bij eerlijkheid. “Mensen moeten vertrouwen in je hebben en eerlijkheid is dan wat telt. Als je iets koopt dan moet je er direct een goed gevoel bij hebben.”

Lees ook:

 • Binnenkijken bij Saskia van Wolferen: ‘je moet niet vergeten te genieten van wat je hebt’

  De Arnhemse Saskia van Wolferen (29) werkt altijd al veel vanuit huis. "Ik vind het belangrijk dat ik fijn kan...

 

Gordijnenhal Malle Marietje

Hommelseweg 221, 6821 LG Arnhem

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Partnerbijdragen

Ga naar “De ideale schoenen scoor je hier in Arnhem”

De ideale schoenen scoor je hier in Arnhem

Aangeboden door Comfort Zone

Ga naar “Wil je hebben! Deze nieuwbouwappartementen zijn duurzaam én dichtbij het centrum”

Wil je hebben! Deze nieuwbouwappartementen zijn duurzaam én dichtbij het centrum

Aangeboden door VanWonen

Ga naar “Wow! Dit bedrijf in Arnhem behoort tot de beste werkgevers van 2023”

Wow! Dit bedrijf in Arnhem behoort tot de beste werkgevers van 2023

Aangeboden door Hoppenbrouwers Techniek Arnhem

In onze gids

Ga naar “FortVier Schuytgraaf”

FortVier Schuytgraaf

 • Laakoever 401
 • Vrijetijd en uitgaan
 • Gesloten
Uitkijken over het water bij FortVierUitkijken over het water bij FortVier

Aanbiedingen

Ga naar “Koudschuimmatras van € 119 voor € 79”

Koudschuimmatras van € 119 voor € 79

 • Lidl
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Neutral, Prodent, Robijn, Sun en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98”

Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Neutral, Prodent, Robijn, Sun en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Falcon thermo** € 9,99”

Falcon thermo** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Begeleider – Verstandelijk beperkt – parttime”

Begeleider – Verstandelijk beperkt – parttime

 • Aethon
 • Parttime
Ga naar “Magazijnmedewerker”

Magazijnmedewerker

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Medewerker klantenservice frontline”

Medewerker klantenservice frontline

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Financieel Administratief Medewerker”

Financieel Administratief Medewerker

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker bedrijfscatering”

Medewerker bedrijfscatering

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Carnaval 2023 Arnhem”

Carnaval 2023 Arnhem

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Flow Freedom Festival”

Flow Freedom Festival

 • 6 mei 2023
flow freedom festival doen op 5 mei in arnhem
Ga naar “Hoogte 80 festival”

Hoogte 80 festival

 • Van 18 mei t/m 21 mei
Ga naar “Galaconcert On-Ganse”

Galaconcert On-Ganse

 • Van 4 feb t/m 5 feb
Ga naar “Zomervreugde Festival”

Zomervreugde Festival

 • Van 25 jun t/m 26 jun
zomervreugde festivalzomervreugde festival