Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwemmen duur? Dit betaal je in Arnhem voor waterpret

Door Jolinda van Alfen 21 augustus 2019

Vervelend nieuws voor waterratten buiten Arnhem: een dagje zwemmen kost je redelijk wat geld. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Voor waterliefhebbers is zwemmen in Nederland niet zo goedkoop als in Duitsland en België. Hoe zit dat in Arnhem?

Een dagje zwemmen is niet alleen gezellig, maar ook nog eens hartstikke gezond. Maar is het ook goedkoop? Gemiddeld betaalt een gezin met twee kinderen in Nederland €20,70 voor een dagje waterpret, terwijl je in onze buurlanden €19,60 (in België) of zelfs €16,- (in Duitsland) kwijt bent. De entreeprijs is voor veel Nederlanders te duur: uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat bijna 50% van de Nederlanders vaker het water opzoekt als zwemmen goedkoper was.

Hoe zit dat in Arnhem?

We hebben ook goed nieuws voor je, in Arnhem betaal je voor een gezellige zwempartij bij zwembad De Koppel niet meer dan gemiddeld. Een kaartje voor recreatief zwemmen kost je 5 euro. Dat betekent voor een gezin met 2 kinderen dus een bedrag van 20 euro. Neem je een strippenkaart voor jezelf, dan betaal je 50 euro en mag je 12 keer het water induiken. Wat de tarieven van het vernieuwde zwembad Valkenhuizen straks zullen zijn weten we nog niet, maar we houden je op de hoogte.

Eens iets anders

Wil je een keer wat anders dan is het goed om te weten dat bijvoorbeeld het zwembad in Ede ook gemiddelde prijzen hanteert. Zoek je het verderop, check dan de kaart van RTL even waar nog meer zwembaden in Nederland op staan.

Lees ook

weer arnhem paraplu zon regen

Dit kun je doen tijdens een regenachtige zomer in Arnhem

Het heeft even op zich laten wachten maar nu hebben we toch regen. Goed voor de plantjes, al zullen ...

Toen in Arnhem: zo gingen we vroeger zwemmen

Met een hittegolf op komst zoeken wij alvast naar verfrissende foto's van vroeger. Omdat het altijd ...
zwembad de grote koppel

6 x dit herken je als je vroeger ging zwemmen bij De Grote Koppel

Zwemmen bij de De Grote Koppel was te gek. Menig Arnhemmer heeft toffe herinneringen aan het zwembad...

 

 

adv.