Zo scoort Rijnstate Arnhem in de Ziekenhuis top 100

Door Brechtje van Dam 9 november 2018

De Ziekenhuis top 100 van het AD is bekend gemaakt, en ook het ziekenhuis in onze stad is beoordeeld. Lees hier hoe goed Rijnstate Arnhem in de Ziekenhuis top 100 scoort. 

Voor het eerst wordt er in de Ziekenhuis top 100 onderscheid gemaakt tussen streekziekenhuizen en topklinische ziekenhuizen. Rijnstate Arnhem valt in de categorie topklinische ziekenhuizen.

Positie 5

In die lijst van 100 beste ziekenhuizen staat Arnhem maar liefst op de vijfde plaats. Deze plek voor Rijnstate Arnhem in de ziekenhuis top 100 is gebaseerd op alle vestigingen, dus zowel de locatie in Arnhem Noord alsmede die in Zuid, Velp en Zevenaar.

De beste

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch is uitgeroepen tot het beste topklinische ziekenhuis van Nederland. Zorgsaam in Zeeuws-Vlaanderen is het beste streekziekenhuis volgens de lijst.

Hoe dan?

Je vraagt je natuurlijk af hoe de Top 100 nou wordt samengesteld. Dat doen de ziekenhuizen min of meer zelf. Op basis van de gegevens die zij aanleveren bijvoorbeeld aan de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) is de lijst gemaakt. De ziekenhuizen zijn beoordeeld op 36 aspecten in totaal, die een doorsnede vormen van de behandeling in ziekenhuizen. Denk daarbij aan oncologie, cardiologie, veelvoorkomende operaties, toezicht op medicijngebruik en kwaliteit van de verpleging.

Benieuwd naar hoe andere ziekenhuizen scoren? Dat lees je hier.

Even wachten

Er is bij het samenstellen van de Top 100 niet gekeken naar de wachttijden voor behandelingen in ziekenhuizen. We schreven eerder al over de gemiddelde wachttijden in Rijnstate:

Zo lang zijn de wachttijden bij ziekenhuis Rijnstate Arnhem

Wie recent een ziekenhuisbezoek heeft gepland, had er wellicht mee te maken: wachttijden. Soms kun j...

adv.