Zeekoeien van Burgers’ Zoo verhuizen naar nieuwe mangrove. Kijk mee!

Door Brechtje van Dam 26 juni 2017

Het nieuwe ecosysteem in de dierentuin Burgers’ Zoo, de mangrove, gaat bijna open. Maar voor het zover is moeten eerst de belangrijkste bewoners nog verhuizen: de zeekoeien. Dat gaat komende donderdag gebeuren en jij kunt het zien.

Zeekoeien live volgen

De zeekoeien leven nu nog in het ecosysteem Burgers’ Bush. Ze horen echter thuis in de mangrove en worden daarom donderdag 29 juni verhuisd. Jij kunt het volgen via een live stream op de website van Burgers’ Zoo. De zeekoeien worden al in de vroege ochtend verplaatst omdat het wel eens lang kan gaan duren. Daarom gaan medewerkers van Burgers’ al op zes uus ’s ochtends van start. Op de livestream kun je namelijk nu al kijken als je mee wilt spieken bij de bouw van de mangrove. Klik hier voor de livestream.

mangrove burgers zoo zeekoeien

Vervoer

Zeekoeien wegen tussen de 200 en 600 kg. Je kunt je dus wel voorstellen dat het verplaatsen van zo’n dier aardig wat tijd kost. De zeekoeien worden een voor een vervoerd in grote kisten met water. Hoewel het zoogdieren zijn, moeten ze tijdens de overtocht wel nat blijven. In Burgers’ Zoo leven op dit moment drie zeekoeien. Zeekoeien zijn behoorlijk relaxed. Verzorgers gaan gewoon het bassin in als de dieren erin zwemmen. Laten we dus hopen dat ze de lange reis gewoon aankunnen.

De mangrove

De mangrove is het nieuwste ecosysteem van dierentuin Burgers’ Zoo van ruim 3000 vierkante meter groot. Als de zeekoeien verhuisd zijn duurt het nog even voor je de nieuwe koepel kunt bezoeken. 12 juli wordt de mangrove geopend door Omar Figueroa, Belizaans Minister of State van Landbouw, Visserij, Bosbouw, Milieu en Duurzame Ontwikkeling. Dat gebeurt om 15.30 uur. Naast zeekoeien is de mangrove het natuurlijk leefgebied van onder andere wenkkrabben maar ook talloze soorten vogels, vissen en vlinders.


Meer over Burgers’ Zoo ontdekken?

Burgers’ Zoo bezienswaardigheden

Nu gesloten09:00 - 18:00

Antoon van Hooffplein 1, Arnhem

Bekijk meer:bezienswaardigheden

adv.