Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wonen in de Varkensstraat: nieuwe huurappartementen in voormalig Manhattan

Door Jolinda van Alfen 31 januari 2019

Dat is tof, je kunt binnenkort wonen in de Varkensstraat. Kun je zo vanuit de kroeg op de Korenmarkt je bed in rollen. De nieuwe eigenaar van het pand waar eerst Manhattan in gevestigd was, gaat hier 35 huurappartementen maken.

Dat is nog niet al het nieuws over de Varkensstraat. Twee andere panden hebben ook nieuwe gebruikers. Op nummer 2 en 45 starten twee ondernemers een dansstudio en een atelier voor gordijnkunst. De gemeente Arnhem is blij met de ontwikkelingen, zij wil al langer dat er meer variatie op en rond de Korenmarkt komt.

Geen nachthoreca meer

Dit stimuleert de gemeente onder meer door het voorkeursrecht. Als een eigenaar van een pand in de Varkensstraat zijn eigendom wil verkopen, heeft de gemeente als eerste het recht om het te kopen. Het doel hiervan is de nachthoreca flink terug te dringen.

Aantrekkelijke etalages

De nieuwe gebruikers van de panden op nummer 2 en 45 krijgen de panden in bruikleen voor een periode van één jaar. Aan het gebruik verbindt de gemeente een aantal voorwaarden. De panden moeten vooral overdag open zijn. Eén van de andere voorwaarden is dat de etalages aantrekkelijk ingericht zijn en ’s avonds verlicht zijn.

Varkensstraat
Een van de nieuwe ondernemers betreedt het door de gemeente Arnhem verhuurde pand aan de Varkensstraat. Foto: Tatjana Kiriënko

Lees ook:

high park nieuwbouwprojecten in arnhem

5x deze grote nieuwbouwprojecten in Arnhem komen eraan

Steeds meer mensen willen in Arnhem wonen en dat begrijpen wij natuurlijk maar al te goed! Er worden...

Hier in Arnhem worden binnenkort nieuwe huizen gebouwd

Jouw droomhuis bestaat! Zo begint het verhaal over de nieuwbouw die binnenkort verschijnt op Hoogte ...

adv.