Werk aan de weg: de Schelmseweg en Noordelijke Parallelweg (gedeeltelijk) afgesloten

Door Jolinda van Alfen 12 oktober 2018

Even opletten als de Schelmseweg of de Noordelijke Parallelweg op jouw route ligt, vanaf maandag wordt er aan de weg gewerkt. Het asfalt is aan vervanging toe. Wat er precies gaat gebeuren en hoeveel last jij hiervan zal hebben, dat leggen we graag even uit.

Wegwerkzaamheden in Arnhem

Vanaf maandag 15 oktober 06.00 uur wordt er gewerkt op de kruising Amsterdamseweg-Schelmseweg en op een deel van de Noordelijke Parallelweg. Beide projecten nemen twee weken in beslag. Als alles volgens planning verloopt, is het werk klaar op vrijdag 26 oktober om 18.00 uur.

Schelmseweg deels afgesloten

Tijdens de werkzaamheden kan het rechtdoorgaand verkeer op de Amsterdamseweg steeds zijn weg vervolgen, zowel de stad in als de stad uit. Beide richtingen worden over één weghelft geleid. Beide zijden van de kruising zitten elk één week dicht. Dat betekent dat steeds één kant van de Schelmseweg is afgesloten. Maar ook aan de “open” kant zal afslaand en invoegend verkeer niet in alle richtingen mogelijk zijn. Uitgangspunt is dat het doorgaand verkeer op de Amsterdamseweg niet wordt gekruisd. Dit om al te grote verkeershinder te voorkomen.

Alternatieve routes

Het verkeer zal zoveel mogelijk via alternatieve routes worden geleid. Om sluipverkeer door de wijk Hoogkamp tegen te gaan, worden de verkeerslichten op de kruising Schelmseweg – Bakenbergseweg anders ingesteld. Auto’s kunnen de wijk niet snel inkomen maar wel snel uitkomen.

Noordelijke Parallelweg

Op de Noordelijke Parallelweg tussen Tormentilstraat en Heijenoordseweg worden de straatklinkers vervangen door asfalt. Ook dit werk start op maandag 15 oktober en zal twee weken duren. Het genoemde weggedeelte wordt afgesloten voor al het verkeer. De kruisingen blijven wel vrij. Het verkeer, ook de fietsers, wordt omgeleid via de Gentiaanstraat. De rij-richting van deze eenrichtingsweg wordt tijdelijk omgedraaid.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.