Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Welkom! 10 x waarom het Eurovisie Songfestival naar Arnhem moet komen

Door Jolinda van Alfen 19 mei 2019

Duncan did it! Wat zijn we met z’n allen supermega trots op hem, voor het eerst in 44 jaar heeft ons kikkerlandje het Eurovisie Songfestival gewonnen. En mogen wij in 2020 de grootste muzikale wedstrijd ter wereld organiseren. We zeggen wij, want natuurlijk moet het Eurovisie Songfestival in Arnhem worden gehouden. In Ernem, daar gebeurt het. Waarom? Nou kijk maar!

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

Ziggo Dome? Doe maar Gelredome!

Foto: ANP

Als grote artiesten als Justin Timberlake, U2 en Coldplay voor ons Gelredome kiezen waarom het Eurovisie Songfestival dan in Ziggo? Het is groot genoeg lijkt ons. Zij kozen er ook allemaal voor:

Justin komt naar Arnhem: deze grote namen gingen hem voor

Alle fans van Justin Timberlake waren maandag door het dolle. Hij komt weer naar Nederland! En wel n...

We willen heel graag

Meteen na de winst gonsde het al op social media, Nederland gaat het songfestival organiseren, maar waar? Duh, Arnhem natuurlijk! De gemeente Arnhem laat al snel weten een serieuze kandidaat te zijn. Arnhem heeft ervaring met het hosten van zeer grote evenementen.

Wethouder economische zaken en citymarketing Jan van Dellen stelt in een persbericht: ,,We moeten wel serieus onderzoeken of het haalbaar is op het gebied van investeringen, faciliteiten en logistiek. We zullen dat ook zeker samen met de regio moeten oppakken.”

GelreDome is beschikbaar

Meest logische plek zou GelreDome zijn. Het stadion heeft eerder al laten weten het evenement te kunnen ontvangen. Het is volgens de gemeente één van de weinige plekken die beschikbaar is in de periode dat het Eurovisie Songfestival volgend jaar plaatsvindt.

Foto: ANP

Goed voor toerisme en economie

Arnhem is goed bereikbaar, zowel vanuit Duitsland als vanuit Amsterdam. Herre Dijkema van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen ziet de komst van het Songfestival naar Arnhem ook wel zitten: “Heel goed als Arnhem zich kandidaat stelt. Het past ook mooi in de lijn om Amsterdam in het buitenland minder te profileren en andere regio’s juist meer. Met het Gelredome als perfecte plek voor het Eurovisie Songfestival is het ook een prachtige kans om de stad en de regio bij buitenlandse bezoekers en kijkers op de kaart te zetten. We kunnen de bezoekers bovendien meteen laten zien wat de stad en de regio nog meer te bieden hebben.”

historische kelders bezienswaardigheden in arnhem

Toerist in eigen stad: de 9 mooiste bezienswaardigheden in Arnhem

Als een toerist een bezoekje brengt aan Arnhem, wat moeten ze volgens jou dan echt zien? Nou, wij we...

Gezellige binnenstad

kalverstraat-amsterdam-anp
Foto | ANP

De drukste winkelstraat in Arnhem? Dat is wellicht de Ketelstraat. Toegegeven, we worden er niet vrolijk van om hier op zaterdag doorheen te sjokken, maar het is nog steeds vele malen beter dan een volgepropte Kalverstraat. Arnhem is vele malen rustiger dan Amsterdam, wij hebben veel meer plek voor al die extra toeristen. En alsnog genoeg te bieden voor alle bezoekers, kijk maar:

caspar bier in arnhem

Aanraders! De leukste restaurants in Arnhem volgens Lonely Planet

Wij kennen zelf onze favoriete plekjes in de stad al, en misschien heb je favoriete plekken ontdekt ...
unieke winkels in arnhem outfit library

Deze 6 unieke winkels vind je echt alleen in Arnhem

Arnhem is een échte winkelstad, en zeker niet alleen door grote ketens en modehuizen. Juist de uniek...
old dutch hotels in arnhem

Wie blijft er slapen? 9x hotels in Arnhem

Het is vakantietijd! Het barst in onze stad van de knusse Airbnb's, maar we hebben dus ook gewoon ee...

Duivelshuis, Eusebius en meer

duivelshuis maarten van rossum

Natuurlijk weten we dat er genoeg mooie gebouwen zijn in Amsterdam, maar ook in Arnhem hebben we heel wat pareltjes waar we flink mee kunnen shinen. Bijvoorbeeld het Duivelshuis, de kerk en de villa in Sonsbeek. Wij zien de beelden al de wereld over gaan!

historische kelders bezienswaardigheden in arnhem

Toerist in eigen stad: de 9 mooiste bezienswaardigheden in Arnhem

Als een toerist een bezoekje brengt aan Arnhem, wat moeten ze volgens jou dan echt zien? Nou, wij we...

Al die hippe zaken komen ook naar Arnhem

Foto: De Gelderlander

Op het gebied van winkels en horeca lopen andere steden in het westen van ons land vaak (een tikkeltje) voor op ons nuchtere Arnhemmers. Geen probleem hoor, want de échte successen strijken ook neer in onze mooie stad. Zo is het aanbod aan vegan en glutenvrij eten groter dan jaren terug, hebben we talloze toffe koffiebars en fantastische restaurants. We hebben genoeg te bieden voor al die songfestival fans!

Arnhem is de modestad van Nederland

Duncan koos zelf al voor een Arnhemse outfit, en dat levert hem ongekend succes. Oké, hij zong ook nog eens fenomenaal mooi, maar zijn toffe pakkie hielp er zeker bij. Wij barsten van de geweldige ontwerpers, en laat het songfestival nu ook een modefeestje zijn, dus ook daarom is Arnhem een logische keuze.

Tof! Duncan draagt kleding van Arnhemse ontwerper en zo ziet dat eruit

Wat leuk! 'Onze' Duncan schittert volgende week in een Arnhemse creatie tijdens de tweede voorronde ...

Rijke historie

musis sacrum arnhem
fotocredit: Gelders archief 1501-04 – 16621

Natuurlijk, in andere steden is de afgelopen paar honderd jaar heus wel iets gebeurd, hoor. Iets met een Gouden Eeuw, enzo. Maar Arnhem heeft ook een rijke historie. En ja, daar worden we vandaag de dag nog steeds aan herinnerd:

duivelshuis arnhem

Arnhemse mysteries: het verhaal van het Duivelshuis

De naam heeft al iets mysterieus: het Duivelshuis. Een van de meest bijzondere gebouwen van onze sta...
eusebius arnhem kerknachtdienst in arnhem

Arnhems mysterie: wie was Eusebius eigenlijk?

De naam Eusebius hoort bij Arnhem. Niet alleen dankzij onze Eusebiuskerk, prominent in de binnenstad...
sonsbeek villa

Arnhemse mysteries opgelost: wie woonden er in de Sonsbeek villa?

Prominent rijst de villa in Sonsbeek boven Arnhem uit als een soort stadskasteel. Elke Arnhemmer hee...

Alles is op fietsafstand

shared space arnhem steenstraat fietsen verkeer

Waar je in Amsterdam soms met de trein moet om van de ene kant naar de andere kant van de stad te gaan, kun je in Arnhem gewoon alles op de fiets doen. En in het centrum van Arnhem kun je alles lopend doen, dat is helemaal fijn. Dus al die zangers, zangeressen en aanhang voorzien we van witte fietsen, de Hoge Veluwe kan heus wel een paar dagen zonder, lekker milieuvriendelijk.

Nou het lijkt ons duidelijk, Arnhem is het meest geschikt! Hadden we al gezegd dat wij van indebuurt ook klaar staan om alle fans van leuke informatie over Arnhem te voorzien?

Het is gewoon Arnhem: douze points!

 

 

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.