Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We worden steeds rijker: zo vermogend is de gemiddelde Arnhemmer

Door Carin van der Meij 22 oktober 2020

Als je in Arnhem woont, dan heb je voor je gevoel al de jackpot gewonnen. Als we het over harde knaken gaan hebben, hoe rijk zijn Arnhemmers dan? In een jaar tijd zijn Arnhemse huishoudens er maar liefst 49,2% op vooruit gegaan qua vermogen. 

Ieder jaar berekent het CBS het doorsnee vermogen van Nederlandse huishoudens. Wat valt er onder een vermogen? Denk aan alle euro’s op de bank- en spaarrekening, maar ook het geld dat je in een woning of bedrijf investeert. Schulden worden van het totaalbedrag afgetrokken.

Gemiddeld vermogen in Arnhem

Vergeet niet: het gaat dus om het gemiddelde vermogen in 2019 van een huishouden in Arnhem. Let’s talk numbers. In 2018 was het gemiddelde vermogen van huishoudens in Arnhem 6,1 duizend euro. In 2019 steeg dit getal naar 9,1 duizend euro.

Dat klinkt goed, maar het kan nog beter. Het vermogen van huishoudens in Almere en Lelystad verdubbelde in een jaar tijd zo’n beetje. Alleen op Schiermonnikoog, in Nederbetuwe en in Boxmeer daalde het doorsnee vermogen.

Vermogen in Nederland

Landelijk gezien was 2019 voor heel het land een financieel goed jaar. Het gemiddelde vermogen is ten opzichte van een jaar eerder met 12.000 euro toegenomen. Dat betekent dat de helft van alle huishoudens een vermogen van minimaal 49.800 euro had. Volgens het CBS ligt dit voornamelijk aan het feit dat de woningen in waarde blijven stijgen.

Nieuwsgierig naar meer cijfers? Bekijk hieronder het gemiddelde vermogen van jouw woonplaats en gluur gelijk even bij je buurgemeenten.

 

Lees ook:

Dit zijn de duurste huizen die nu te koop staan in Arnhem

Wegdromen bij de mooiste interieurs, huizen met zwembaden en prachtige badkamers: wie vindt dat nou ...

Rijke Arnhemmer: deze man staat in de quote 500!

Hij is er weer, de Quote 500 met de vijfhonderd allerrijkste inwoners van ons land. Hoeveel de Arnhe...

Money money money: in deze 5 wijken is het inkomen van inwoners het hoogst

Ben jij benieuwd of jij in een rijke wijk woont? Wij zijn in elk geval wel nieuwsgierig en zochten u...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.