We gaan weer massaal naar buiten: check de tekenradar voor Arnhem

Door Jolinda van Alfen 16 april 2018

We wonen in een heerlijke groene omgeving. Zeker met het mooie weer van deze week, gaan veel Arnhemmers er massaal op uit. Naar het park of naar het bos. Wat zij daarbij nog wel eens vergeten, is dat de teken ook van dit lekkere weer houden en actief worden. Maar waar komen die beestjes nu het meeste voor?

Je kunt kijken op deze website waar de meldingen van tekenbeten worden bijgehouden. Dit gaat alleen om het aantal meldingen, en niet iedereen met een tekenbeet geeft dit door. Dus het is sowieso handig om jezelf goed te checken als je lekker in de natuur bent geweest. Wist je trouwens dat teken ook in tuinen kunnen voorkomen? Check, check, dubbelcheck dus. Teken kunnen ziektes overbrengen, onder andere de ziekte van Lyme.

Plekjes op het lichaam

Heb je kinderen? Dan is het helemaal raadzaam om die de komende periode aan het einde van de dag even na te kijken. De favoriete plekken van teken op het lichaam zijn: liezen, knieholtes, oksels, bilspleet, de randen van uw ondergoed, achter de oren en rond de haargrens in de nek.

Wil je meer weten over teken en wat te doen bij een tekenbeet? Check deze pagina dan om alles over teken te lezen.

Meer over

Nieuws

adv.