Wat gaat het worden in de Korenbeurs: bierfabriek of foodhal?

Door Jolinda van Alfen 14 maart 2018

Wat gaat er gebeuren met de Korenbeurs nu Focus Filmtheater verhuist naar het nieuwe pand op het Audrey Hepburnplein? Van de vijf plannen zijn er nog maar twee over in de race om het eigenaarschap van de Korenbeurs op de Korenmarkt. De jury maakt in april een keuze tussen een bierfabriek en een foodhal.

Eerder schreven we al over alle plannen. Volgens de Gelderlander heeft de jury gevraagd aan twee partijen om de plannen verder uit te werken. Het gaat om een plan voor een foodhal, van Atelier Spijker architecten en Kartel exploitatie BV. Zij zien in de Korenmarkt een podium voor creatieve (vak-)mensen op het gebied van eten. Plan is dat je er straks ook kunt blijven slapen in een hotel.

Arnhemse brouwerij

De andere kanshebber is een plan voor een bierfabriek. Ingediend door European Hotel Management (Apollo Hotels) en “De Bierfabriek”. Dit concept is een samensmelting van een brouwerij, een café, een restaurant en een herberg.

De jury maakt in april de uiteindelijke winnaar bekend. Nu zijn wij natuurlijk razend benieuwd waar jullie voorkeur naar uitgaat. Bier of eten?

Meer over

Nieuws

adv.