Voor de treinreizigers: 9 x restaurants rondom station Arnhem
Gezellig een hapje eten of drankje doen met vrienden is altijd leuk, maar het enige probleem: niet iedereen woont in…
Had jij het gevoel dat je vorig jaar vaak op de trein moest wachten op station Arnhem centraal? Dat kan kloppen. Uit analyse van Rijdendetreinen.nl blijkt dat treinreizigers in 2021 met meer storingen te verduren kregen dan een jaar eerder. Ook hier waren veel storingen waardoor er vaak vertraging op Arnhem centraal was.
In 2021 waren er landelijk 4.150 vertragingen van tien minuten of langer. Dat is meer dan de 3.585 storingen die in 2020 werden geteld. De meeste storingen zijn vorig jaar veroorzaakt door problemen met het treinmaterieel of de infrastructuur. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om een beschadigde bovenleiding, een defecte overweg of een wisselstoring.
Arnhem centraal behoort tot de Nederlandse stations waar de meeste treinstoringen zijn. Daardoor liep de vertraging op Arnhem centraal vorig jaar behoorlijk uit de klauwen. Op dit station waren er maar liefst 230 storingen en met een stijging van 96 storingen in één jaar, steeg dat aantal in Arnhem het hardst van heel Nederland. Ook in Arnhem-Zuid kwamen er binnen een jaar 50 storingen bij.
Het grote aantal storingen leverde 72 procent meer vertraging (van minimaal tien minuten) op ten opzichte van 2020. De storingen vonden het vaakst plaats door de week, namelijk 78 procent van het totaal. 33 procent hiervan was tijdens de ochtend- of avondspits.
Tekst gaat verder onder de kaart >
Bovenstaande kaart toont het aantal grote storingen (minstens 10 minuten) per station in 2021. Hoe groter een bol, hoe meer storingen. De cijfers over treinstoringen van Rijdendetreinen.nl gaan overigens niet alleen over de NS, maar ook over regionale vervoerders als Connexxion en Keolis.
In onze gids
Nu gesloten
Populaire rubrieken