Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor nachtbrakers: Arnhem blijft tóch onderdeel van het nachtnet van NS

Door Jolinda van Alfen 14 januari 2020

Het aantal mensen dat de laatste paar treinen tussen Arnhem en Utrecht en vice versa pakt, is nog niet genoeg om het nachtnet rendabel te maken. Toch heeft de provincie Gelderland een contract met de NS gesloten waarbij onze stad tot 2024 wél een onderdeel blijft van het nachtnet. Dat meldt de Gelderlander.

Exploitatievergoeding

De nachttreinen waren een wens van politici in de provincie Gelderland. Zolang de aantallen niet gehaald worden, betalen provincie en gemeenten een exploitatievergoeding van 125.000 per jaar. In de late treinen moeten gemiddeld zo’n 300 passagiers per dag zitten om kosten voor materiaal en personeel te dekken. Dat was nu nog niet het geval. Daarom startte NS een campagne, om ervoor te zorgen dat mensen überhaupt weten dat er treinen rijden na 00.00 uur.

Twee nachttreinen van en naar Arnhem

Gelukkig blijven de nachttreinen tussen Nijmegen en Utrecht gewoon rijden. Op vrijdag en zaterdag vertrekken er twee nachttreinen van Nijmegen naar Utrecht, om 0.49 uur en om 01.43 uur, deze stopt in Arnhem om 01.04 en om 01.57 uur. Om 01.54 uur vertrekt de laatste nachttrein van Utrecht weer terug naar onze stad. De meeste mensen reizen tussen Arnhem en Nijmegen.

Lees ook:

Handig, in de NS-app zie je straks waar er vrije zitplaatsen zijn in alle treinen

Treinreizigers, opgelet! NS komt met de 'zitplaatszoeker', waardoor je straks in de NS-app kunt zien...

Ellende of meevaller? Zo vaak is de trein op tijd op station Arnhem Centraal

Hoe vaak heb jij op een leeg perron gestaan? Wachtende op een trein die misschien nooit meer komen g...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.